Terzić delimično zadovoljan nastupom protiv Kameruna

Autor: Beta Beta
petak 26.09.2014.
07:06
Izvor: Beta

Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Zoran Terzić rekao je da je delimično zadovoljan nastupom svoje ekipe u utakmici protiv Kameruna na Svetskom prvenstvu, ali da je važno da je ostvarena pobeda bez većih problema.

fivb.org
fivb.org

Povezane vesti

Odbojkašice Srbije pobedile su u Trstu selekciju Kameruna sa 3:0 u setovima (25:17, 25:13, 26:24), u utakmici trećeg kola Grupe B na Svetskom prvenstvu i ostvarile treću pobedu.

"Cilj je bio da odigramo najbolje moguće, bez obzira na kvalitet protivnika. U većem delu utakmice smo igrali dovoljno dobro i ne možemo da budemo nezadovoljni, osim u poslednjem setu kada je došlo do pada. Nešto je bilo uspešno, a nešto ne baš, ali najvažnije je da smo prošli utakmicu bez većih problema, povreda ili nečeg drugog", rekao je Terzić.

Utakmica je trajala 79 minuta, najefikasnija u ekipi Srbije bila je Jovana Brakočević sa 17 poena, a tri manje postigla je Stefana Veljković.

"Uvek je problem pripremiti utakmice protiv ovakvih rivala, svi su svesni da je razlika u kvalitetu velika i to se odražava na terenu. Neki put odigramo približno našim najboljim mogućnostma, neki put ne, a igračice moraju da shvate da nije bitno samo pobediti ovakve utakmice nego i ostati u pravom ritmu za naredne, sa te strane možemo delimično da budemo zadovoljni", rekao je Terzić.

Danas je slobodan dan na Svetskom prvenstvu u Italiji, a reprezentacija Srbije u subotu od 17 časova igra protiv Kanade. U nedelju je na programu utakmica sa Brazilom, koja će najverovatnije odlučiti o prvom mestu u Grupi B.

"Sa Kanadom će biti drugačija utakmica, jer je to mnogo ozbiljniji protivnik. Moramo da uložimo više truda da bismo pobedili. U nedelju igramo sa Brazilom i protiv Kanade je potrebno da odigramo na višem nivou, kako bismo spremno ušli u duel sa Brazilom, koji mnogo toga odlučuje", rekao je Terzić.

Odbojkašica Srbije Jovana Brakočević rekla je da je njenoj ekipi u pojedinim trenucima bilo teško da održi nivo koncentracije i igre.

"Bilo je teško, jer ne žnaš šta će ovakav tip ekipe da uradi u narednom poenu. Kamerun je nepredvidiv tim, može da odigra svašta i nezgodne su jer znaju da će da izgube bez obzira kako igrale, a kako igrale protivnice, nijednog trenutka ne odustaju. Imale smo problema da održimo koncentraciju i nivo igre na zadovoljavajućem nivou za pobedu, nismo obavile baš sve kako treba, ali idemo dalje, podižemo formu", rekla je ona.

Brakočević je dodala da joj je drago što će utakmica sa Brazilom odlučivati o prvom mestu u Grupi B.

"Kanada je poslednja slabija utakmica pred Brazil i naredni krug. Drago mi je što će duel sa njima odlučiti, nismo očekivale da ćemo zabeležiti tri relativno ubedljive pobede na početku. Odavno nismo igrale sa Brazilom odlučujuću utakmicu, nadam se da možemo da ih iznenadimo pobedom", rekla je Brakočević.

Libero reprezentacije Srbije Suzana Ćebić rekla je da njena ekipa nije smela da dozvoli opuštanje u trećem setu i da to treba da joj bude opomena pred nastavak takmičenja.

"Ovo je blago rečeno bila lagana utakmica, a te utakmice su najopasnije jer ne bi trebalo da dodje do opuštanja koje smo dozvolile u poslednjem setu. Ali, uspele smo da se vratimo, odigramo maksimalno ozbiljno poslednjih par poena, moglo je da bude drugačije da smo izgubile set", rekla je ona.

"Ekipa Kanade je slabiji protivnik, a utakmica protiv Kameruna će nam služiti kao opomena da ozbiljnije udjemo u subotnji duel", dodala je Ćebić.

Ne propustite