Terzić: ''Bez energije i motivacije smo prosečna ekipa''

Autor: Beta Beta
petak 14.07.2017.
17:49
Izvor: Beta

Selektor srpskih odbojkašica Zoran Terzić rekao je danas da je loša igra pre svega u odbrani razlog današnjeg poraza od Brazila i da se nada da će već u sledećoj utakmici njegova reprezentacija biti u prepoznatljivom stilu.

BETA/BETAPHOTO/FIVB/DS
BETA/BETAPHOTO/FIVB/DS

Povezane vesti

"Pokazali smo kako funkcioniše ekipa koja pre svega igra bez odbrane. Kada igramo bez energije i motivacije, prosečna smo ekipa. Nadam se da ćemo već od sutra igrati u našem prepoznatljivom ritmu", rekao je Terzić posle utakmice u Sendaiju.

Reprezentacija Srbije je izgubila od Brazila sa 3:0 u setovima i to joj je prvi poraz u Gran priju, posle tri pobede.

"Naša reakcija nije bila ni približno kakva je trebalo da bude. Videlo se da je posle 3:0 u prvoj utakmici bilo zadovoljstvo i opuštena varijanta, u smislu da ćemo ih opet lako pobediti. Od prvog poena je bilo primetno da je Brazil sa mnogo više motiva ušao u utakmicu"
, kazao je Terzić.

Naredni protivnik biće Japan.

"Protiv Japana je uvek bilo teško, posebno u Japanu, puna hala, fantastična atmosfera. Neće biti nimalo lako. Želimo da pružimo dobru igru, a rezultat će verovatno doći kao posledica te dobre igre", istakao je Terzić.

Reprezentativka Srbije Brankica Mihajlović rekla je da je neshvatljiv pad posle prvog seta.

"Prvi set je bio veoma dobar i onda se desio pad iz nepoznatog razloga. Brazil je mnogo bolje igrao nego u Ankari, a mi nismo igrale dobro. Ne vidim razlog zašto bismo psihički pale. Moramo bolje u sledećoj utakmici
", rekla je Mihajlovićeva.

Milena Rašić je kazala da očekuje mnogo bolju igru u sledećoj utakmici.

"Pravile smo veliki broj grešaka, da li je to servis ili napad, a i odbranu smo igrale mnogo loše u odnosu na prethodne utakmice. Nadam se da ćemo to ispraviti do sledeće utakmice
", kazala je Milena Rašić.

Utakmica protiv Japana igraće se u subotu od 7.10.

Ne propustite