Srpske odbojkašice srećne i ponosne osvojenom bronzanom medaljom

Autor: Beta Beta
nedelja 04.10.2015.
20:13
Izvor: Beta

Srpske odbojkašice istakle su da su srećne i ponosne na danas osvojenu bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u Belgiji i Holandiji.

BETA/AP Photo/Peter Dejong
BETA/AP Photo/Peter Dejong

Povezane vesti

"Treba da budemo jako srećne i ponosne jedna na druge. Bilo je teško naći energiju posle polufinala. Sve devojke su ostavile srce na terenu. Nije fraza, ali naša bronza stvarno sija zlatnim sjajem", rekla je kapiten ekipe Maja Ognjenoviće posle utakmice.

Srbija je osvojila bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu, pošto je u Roterdamu sa 3:0 u setovima bila bolja od Turske.

"Bilo je jako teško cele sezone i tim više smo srećne i ponosne što smo ostvarile ovakav rezultat. Ova sezona je bila jedna od težih, od maja smo zajedno. Stvarno je bilo jako, jako teško i tim više smo srećne i ponosne", kazala je Maja Ognjenović.

Najefikasnija u pobedi nad Turskom bila je Milena Rašić sa 12 poena.

"Presrećne smo, ako je neko zaslužio da osvoji ovu medalju, onda smo to mi. Svaka čast devojkama što su idržale sve ovo", kazala je Milena Rašić.

Tijana Bošković je istakla da je presrećna i ponosna.

"Posle poraza od Rusije smo uspele tako brzo da se oporavimo i izdominiramo protiv Turske i dobijemo sa sigurnih 3:0", navela je Boškovićeva.

Tijana Malešević je čestitala ekipi, stručnom štabu i svima koji su pratili reprezentaciju.

"Ne treba trošiti reči, medalja sve govori. Presrećna smo što smo uspeli da ovu sezonu krunišemo još jednom medaljom", dodala je Tijana Malešević.

Stefana Veljković je kazala da je psihički bilo teško igrati protiv Turske.

"Posle onakve utakmice sa Rusijom, trebalo je skupiti snage, volje i svega mogućeg da se utakmica odigra. Drago mi je što smo od početka bile jake, jer bi bilo naopako da su nas uhvatile u mašinu. Čestitam svim devojkama, ovo je za mene preveliki uspeh", rekla je Stefana Veljković.

Srbija je osvajanjem trećeg mesta obezbedila plasman na naredni kontinentalni šampionat, koji će se 2017. održati u Azerbejdžanu i Gruziji. Takođe, ranije je ostvaren i plasman na Olimpijske igre u Rio De Žaneiru sledeće godine.

Ne propustite