Srpkinje, vreme je "da se gine"! (17.00)

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 04.10.2014.
11:29
Izvor: Sportske.net

Pred ženskom odbojkaškom reprezentacijom Srbije nalazi se vikend odluke tokom kojeg će izabranice Zorana Terzića dokazati da li su im domet medalje ili mesta u drugom redu najboljih svetskih selekcija.

fivb.org
fivb.org

Povezane vesti

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije kreće u završnicu druge runde takmičenja po grupama na Svetskog prvenstvu u Italiji duelom sa selekcijom Sjedinjenih Američkih Država.

Protiv glavnog favorita za osvajanje zlatne medalje Srpkinje će igrati za mesto u završnoj fazi takmičenja na SP posle koje sledi borba za medalje.

Uoči današnjeg meča sa selekcijom SAD naše najbolje odbojkašice nalaze se na trećoj poziciji u grupi "F" sa 11 osvojenih bodova.

Ubedljiv trijumf u današnjem meču (3:0 ili 3:1) iz pobedu Brazila nad Rusijom doneo bi našim odbojkašicama plasman u treću fazu takmičenja i sutrašnji duel sa Ruskinjama, u tom slučaju, ne bi imao nikakav značaj.

U slučaju da danas srpske odbojkašice osvoje jedan ili dva boda više od Ruskinja, Srbiji će u nedelju biti dovoljna dva osvojena seta u duelu sa Rusijom.

Bilo kakva pobeda nad Ruskinjama biće neophodna ukoliko Srbija u poslednje kolo grupe "F" uđe sa bodom prednosti u odnosu na Rusiju ili budu bodovno izjednačene.

Jasno je, dakle, da duel sa Amerikankama ima ogroman značaj za izabranice Zorana Terzića koje su u prva dva kola grupe "F" bile maksimalne u duelima sa selekcijama Holandije i Kazahstana.

Sistem takmičenja je takav da po tri prvoplasirane reprezentacije iz grupa "E" i "F" idu u novoformirane grupe od po tri reprezentacije. Iz te dve grupe po dve prvoplasirane reprezentacije plasiraće se u polufinale a onda sledi borba za medalje.

Današnji duel pretposlednjeg kola u grupi "F" između selekcija Srbije i Amerike igra se od 17 časova u Veroni.

Tabela


Ne propustite