Srećno, odbojkaši!

Autor: Beta Beta
sreda 27.08.2014.
16:14
Izvor: Beta

Naši najbolji odbojkaši od 30. avgusta učestvovaće na Svetskom prvenstvu u Poljskoj, a selektor Igor Kolaković je danas pred polazak najavio da će njegov tim pokušati da iznenadi favorite i domogne se medalje.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV

Povezane vesti

Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Igor Kolaković ocenio je danas da njegova ekipa ne spada u krug favorita na predstojećem Svetskom prvenstvu u Poljskoj, ali da je dodao će se selekcija boriti za medalju.

"Odlazimo na šampionat sa velikom ambicijom. Znamo da ne spadamo u krug favorita za medalju i niko nas ne svrstava u red pretendenata za najviši plasman, ali imamo veliku želju da, baš kao i na prošlom Evropskom prvenstvu, kada nas niko nije uvažavao, probamo da se borimo za medalju", rekao je Kolaković, a prenosi Odbojkaški savez Srbije.

"Ne zavisi samo od nas koliko ćemo biti uspešni, ali znam da će momci dati sve od sebe i da će se vratiti kako treba", dodao je on.

Srbija će se na Svetskom prvenstvu u Poljskoj, koje se se održava od 30. avgusta do 21. septembra, takmičiti u Grupi A sa selekcijama domaćina, Argentine, Australije, Kameruna i Venecuele.

"Očekujem veliku borbu na prvenstvu, ako prođemo u završnicu imaćemo 13 mečeva, što je znatno više nego na prošlom prvenstvu. Ovo je jedno od najtežih takmičenja, čak je teže i od Evropskog prvenstva i Olimpijskih igara. Jedino Svetska liga ima nehumanije uslove za igrače", rekao je Kolaković.

Srbiju će u Poljskoj predstavljati 14 igrača:

Tehničari: Nikola Jovović i Vlado Petković.

Korektori: Saša Starović i Aleksandar Atanasijević.

Primači: Uroš Kovačević, Nikola Kovačević, Miloš Nikić, Nemanja Petrić i Marko Ivović.

Srednji blokeri: Marko Podraščanin, Dragan Stanković i Srećko Lisinac.

Libera: Nikola Rosić i Neven Majstorović.

Ne propustite