SP - Srpkinje imale lakši trening za treću pobedu u nizu!

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 25.09.2014.
18:38
Izvor: Sportske.net

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije upisala je u četvrtak treću vezanu pobedu na Svetskom prvenstvu u Italiji, pošto je u trećem kolu grupe "B" lako izašla na kraj sa selekcijom Kameruna.

fivb.org
fivb.org

Povezane vesti

Srpske odbojkašice vezale su u četvrtak treći trijumf na Svetskom prvenstvu u Italiji pošto su u Trstu očekivano slavile protiv selekcije Kameruna.

Reprezentacija Srbije savladala je ovu afričku selekciju rezultatom 0:3 (17:25, 13:25, 24:26) čime je napravila još jedan važan korak ka plasmanu u narednu rundu takmičenja.


Izabranice Zorana Terzića nisu imale većih problema sa Kamerunom a samo su u trećem setu protivnicama dozvolile da ostanu u egalu do same završnice seta ali su i taj deo utakmice uspešno rešile u svoju korist.

Odbojkašice Srbije su u prvom setu povele sa 8:4, a nakon toga i sa 16:9. Njihove protivnice su smanjile na 13:16, ali je ekipa Zorana Terzića pojačala i set osvojila sa 25:17.

Srbija je na početku drugog seta povela sa 8:0, a posle serije servisa Stefane Veljković i uz dobru igru Jelene Nikolić imala je i 10 poena prednosti (14:4). Odbojkašice Srbije su bez većih problema, predvođene Jovanom Brakočević do kraja seta sačuvale ubedljivo vođstvo.

Kamerun je poveo sa 3:5 u trećem setu, ali je posle nove serije dobrih servisa Brakočevićeve Srbija preokrenula na 6:5, a nakon toga je čuvala između dva i četiri poena prednosti. Kamerun je sredinom seta iskoristio nešto slabiju igru srpskog tima i posle poena Nane izjednačio na 16:16.

Srbija je odmah uzvratila i stekla dva poena prednosti, ali je Kamerun dobrom igrom u bloku uspeo da izjednači na 23:23, a zatim i da stekne set loptu. Odbojkašice Srbije su uspele da izjednače, a dobrim blokom Veljkovićeve da dođu do set lopte, nakon čega su ostvarile pobedu.

Na Šampionatu sveta uslediće dan pauze a naš nacionalni tim do kraja takmičenja u grupi "B" očekuju dueli sa Kanadom i Brazilom.

Duel sa Kanadom na programu je u subotu od 17 časova, dok će okršaj sa olimpijskim šampionkama uslediti u nedelju od 20 časova.

Ne propustite