SP - "Orlovi" poleteli pa aterirali

Autor: Beta Beta
četvrtak 11.09.2014.
19:11
Izvor: Beta

Muška odbojkaška reprezentacija Srbije poražena je u drugom meču druge runde takmičenja po grupama na Svetskom prvenstvu u Poljskoj.

Beta/AP Photo/Czarek Sokolowski
Beta/AP Photo/Czarek Sokolowski

Povezane vesti

Odbojkaška reprezentacija Srbije izgubila je danas u Lođu od selekcije SAD sa 3:1 u setovima (23:25, 31:29, 25:17, 25:21), u drugoj utakmici Grupe "E" druge faze Svetskog prvenstva u Poljskoj.

Uprkos jučerašnjoj ubedljivoj pobedi nad Italijom i činjenici da su "Orlovi" odlično otvorili današnji duel sa Amerikancima, izabranici Igora Kolakovića nisu bili kadri da upišu šestu uzastopnu pobedu na Svetskom prvenstvu.

"Orlovi" su prvi set dobili nakon sjajne završnice i serije 5:1 u situaciji kada je reprezentacija SAD imala četiri set lopte.

Presudni trenuci današnjeg meča viđeni su u završnici drugog seta kada se igralo na razliku i kada reprezentativci Srbije nisu uspeli da iskoriste set lopte koje su im se ukazale već je Amerika došla do izjednačenja.

Nakon toga igra našeg nacionalnog tima počela je da puca po šavovima i do kraja susreta "Orlovi" nisu uspeli da ugroze raspucane Amerikance koji su odneli pobedu.

Srpski odbojkaši imaju devet bodova, jedan manje od SAD, a ispred njih su na tabeli još Poljska, Francuska i Iran.

Srbija će u narednom kolu igrati protiv Francuske, u subotu od 16.40.

Ne propustite