SP - Bolje nije moglo, "Orlovi" počistili Italiju!

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 10.09.2014.
18:18
Izvor: Sportske.net

Muška odbojkaška reprezentacija Srbije upisala je prvu pobedu u novoformiranoj grupi "E" na Svetskom prvenstvu u Poljskoj, čime je napravi značajan korak plasmanu koji garantuje borbu za medalju.

fivb.org
fivb.org

Povezane vesti

Odbojkaška reprezentacija Srbije pobedom je otvorila drugi krug takmičenja po grupama na Svetskom prvenstvu u Poljskoj čime je u startu povećala svoje šanse da se nakon četiri odigrana meča naće na mestu koje garantuje borbu za medalje.

Srbija je u prvom od četiri meča u novoformiranoj grupi "E" savladala selekciju Italije rezultatom 3:0 (25:19, 29:17, 25:22) u verovatno najboljem susretu koji su puleni Igora Kolakovića do sada odigrani na Svetskom prvenstvu.

Prvi set "Orlovi" su otvorili samouvereno i gotovo bez greške što je rezultiralo laganim vođstvom i podizanjem samopouzdanja pred nastavak borbe.

Drugi set ispostavio se prelomnim za konačan ishod danačnjeg duela sa Italijom pošto su "Orlovi" spasili set loptu Italije, a potom na razliku uspeli da dođu do prednosti od 2:0.

Poslednji period utakmice igran je "poen za poen", ali su ponovo reprezentativci Srbije pokazali više taktičnosti imali više koncentracije u trenucima kada su se lomija koplja.

Pobedom nad "Azurima" reprezentacija Srbije napravila je sjajnu uvertiru za duele sa Francuskom, Iranom i Amerikom a još dve pobede u ta tri meča garantovala bi "Orlovima" mesto u borbi za medalje.

Srbija će naredni meč u Grupi "E" ogirati sutra od 16.40 protiv Sjedinjenih Američkih Država.

Ne propustite