SL - Srpski odbojkaši savladali i Iran!

Autor: Beta Beta
subota 10.06.2017.
23:01
Izvor: Beta

Muška odbojkaška reprezentacija Srbije pobedila je večeras u Teheranu Iran sa 3:1 u setovima (25:20, 25:23, 16:25, 25:16), u utakmici drugog kola Grupe D drugog vikenda Svetske lige.

BETA/BETAPHOTO/FIVB/DS
BETA/BETAPHOTO/FIVB/DS

Povezane vesti

Utakmicu koja je trajala nepuna dva sata, u dvorani Azadi gledalo je 12.000 navijača.

Ekipa Nikole Grbića je juče pobedila Argentinu sa 3:0, pa sada ima skor od četiri pobede i jednog poraza u Svetskoj ligi u kojoj brani titulu.


Reprezentaciju Irana predvodi bivši srpski selektor Igor Kolaković.

U poslednjem trećem kolu odbojkaši Srbije igraju u nedelju od 15.30 protiv Belgije.

"Onako kako smo odigrali tri dobijena seta, želim da tako igramo kad god je moguće u svakoj utakmici. Najdraža od svega mi je reakcija moje ekipe u četvrtom setu, posle prilično ružnog trećeg seta, gde su se oni odvojili a mi smo bili u problemu i nikako nismo mogli da prihvatimo činjenicu da gubimo set. Od prvog poena u četvrtom setu videlo se koliko smo se vratili u igru i bili na pravom putu", rekao je selektor Srbije Nikola Grbić, preneo je Odbojkaški savez Srbije.

"Pored rezultata i tri osvojena boda, rekacija ekipe u četvrtom setu je nešto najvrednije u ovoj utakmici", dodao je on.

Srbija ima četiri pobede i poraz ove godine u Svetskoj ligi. Jedini poraz doživela je u Novom Sadu protiv Belgije, sa kojom će igrati sutra od 15.30.

"Jedva čekam utakmicu, jer kad izgubim od nekoga ne mogu da dočekam sledeću utakmicu protiv njih. To je motiv, nadam se da ćemo odigrati kao u prethodna dva dana a ostalo je nebitno, ne da im nešto vratimo ili da se osvetimo. To su neke stvari koje nas mogu skrenuti sa dobre igre, a ona donosi pobednika", rekao je Grbić.

Reprezentativac Srbije Marko Podraščanin rekao je da je njegova ekipa večeras odigrala najbolju utakmicu u Svetskoj ligi ove sezone.

"Svidja mi se ulazak u meč, kako smo krenuli. Ovde je teško igrati pred ovom publikom. Pobedili smo, a raduje me reakcija u četvrtom mestu, videlo se da smo sazreli, da podržavamo jedan drugoga kada je najvažnije i odigrali smo četvrti set možda najbolji ovog leta", naveo je on.

"Belgija nas je pobedila u Novom Sadu, evo dobre prilike da se revanširamo. Mnogo toga od nas zavisi, bolja smo ekipa, moramo da nastavimo sa dobrim ritmom. Nema umora u ekipi, super se osećamo, pojačali smo teretanu, a manje smo radili na tehnici i to se vidi na terenu. Imamo vremena da se odmorio, navikli smo da igramo dan za danom. Moramo dobro da udjemo u meč i da ih napadnemo servisom", dodao je Podraščanin.

Selektor Irana Igor Kolaković rekao je da mu je pre utakmice bilo teško, jer je igrao protiv svoje nekadašnje ekipe.

"Bilo mi je jako teško, nisam očekivao. Kada sam se pozdravio sa ljudima sa kojima sam do juče živeo, radio i borio se protiv drugih ekipa, a onda se setim da nismo na istoj strani. To je bilo previše emotivno. Kasnije sam došao sebi, da ne unosim previše patetike, bilo mi je jako teško", rekao je on.

Kolaković je čestitao Srbiji na pobedi, rekavši da je odigrala precizan meč.

"Od početka su preuzli inicijativu, u trećem setu Nikola nam je pomogao izmenama da lagano privedemo set kraju, ali to je Srbiji donelo svežinu u četvrtom, već na startu se odvojila i bilo je očigledno da ne možemo da stignemo. U četvrtom setu sam hteo da sačuvam igrače za sutra, videćemo koliko će to biti dovoljno", dodao je on.

Ne propustite