SL - Poraz i bod za Grbićeve "Orlove"

Autor: Beta Beta
petak 29.05.2015.
23:08
Izvor: Beta

Reprezentacija Srbije doživela je "tesan" poraz na startu Svetske lige u duelu sa Brazilom koji je ujedno bio debitantski za selektora Nikolu Grbića.

worldleague.2015.fivb.com
worldleague.2015.fivb.com

Povezane vesti

Muška odbojkaška reprezentacija Srbije porazom je počela nastup u Svetskoj ligi, pošto je danas u Belo Horizonteu izgubila od selekcije Brazila sa 3:2 (24:26, 25:17, 25:22, 26:28, 15:11) u prvom kolu Grupe A.

Reprezentacija Srbije je tako na debiju selektora Nikole Grbića na klupi osvojila bod.

"Mislim da su igrali bolje kod visokih lopti i kada su primali loše. Tu su imali visok procenat napada, odnosno mi nismo bili dobri u bloku i odbrani. Imali samo naše šanse, ali vidi se da nam treba svežine, brzine, uigranosti i preciznosti. S obzirom na to u kom smo periodu turnira, igrati 3:2 protiv Brazila kod njih kod kuće, mislim da mogu da budem zadovoljan. Sad ćemo pogledati gde smo mogli bolje i mislim da ćemo biti spremniji za narednu utakmicu", rekao je Grbić posle meča.

Najefikasnasniji u Srbiji bili su Uroš Kovačević i Marko Ivovoć sa po 17 poena, dok su Saša Starović i Srećko Lisinac poentirali po 10 puta.

"Izgubiti utakmicu sa 3:2 na otvaranju Svetske lige je stvarno šteta. Mislim da smo ih imali, igrali smo dobro od početka. Ne treba da budemo nezadovoljni. Igra je bila dobra, rezultat je falio na kraju. Ako se po jutru dan poznaje, biće ovo dobra Svetska liga za nas", kazao je srednji bloker Srbije Marko Podraščanin.

U pobedničkoj ekipi najbolji su bili Leandro Visoto Neves sa 18 i Rikardo Lukareli Santos De Souza sa 16 poena.

Druga utakmica između Srbije i Brazila igra se u nedelju od 15.00 po srednjoevropskom vremenu.

Ne propustite

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Coa
Friday, 29.05.2015
23:42

Mali ispravak cetvrti set je zavrsen u nasu korist 28-26 ovako kako ste napisali izgubili smo 1-4 :)