SL - Počela finalna serija, Zvezda prva do pobede

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 21.04.2016.
20:00
Izvor: Sportske.net

Odbojkaši Crvene zvezde iskoristili su prednost domaćeg terena i poveli protiv Vojvodine sa 1:0 u finalnoj seriji plej-ofa domaćeg šampionata.

okcrvenazvezda.com
okcrvenazvezda.com

Povezane vesti

Finalna serija plej-ofa domaćeg odbojkaškog šampionata za muškarce počela je pobedom Crvene zvezde koja je na domaćem terenu savladala Vojvodinu.

Uprkos tome što su u ponedeljak igrali majstoricu protiv Partizana, odbojkaši Crvene zvezde uspeli su da izvuku maksimum iz sebe i savladaju Vojvodinu rezultatom 3:1 (25:19, 20:25, 25:16, 25:19) u SC Voždovac na Banjici.

Crveno-beli su bolje otvorili utakmicu, pokazali više energije i želje pa su vrlo brzo stvorili prednost koja im je omogućila mirnu završnicu prvog seta i vođstvo od 1:0.

Činilo se da će Vojvodina uspeti da se vrati u igru na osnovu viđenog u drugom setu. Novosađani su na kratko došli do igre, poravnali rezultat u setovima, ali je potom domaćin preuzeo kontrolu nad utakmicom.

U trećem i četvrtom setu na terenu je postojao samo jedan tim pa je Crvena zvezda sa lakoćom stigla do trijumfa i vođstva u finalnoj seriji koja se igra na tri dobijene utakmice.

Najefikasniji pojedinac na današnjoj utakmici bio je odbojkaš Crvene zvezde Nemanja Jakovljević sa 19 poena, a na suprotnoj strani se istakao Marko Nikolić sa 17 poena.

Druga utakmica finalne serije na programu je u ponedeljak od 17.30, a prednost domaćeg terena ponovo će imati Crvena zvezda.

Ne propustite