SL - "Orlovi" lete u Rio!

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 26.06.2015.
22:19
Izvor: Sportske.net

Muška odbojkaška reprezentacija Srbije overila je plasman na završni turnir Svetske lige nakon što je u prvom meču petog vikenda savladala selekciju Italije.

worldleague.2015.fivb.com
worldleague.2015.fivb.com

Povezane vesti

Odbojkaška reprezentacija Srbije upisala je u petak petu pobedu u okviru grupne faze ovogodišnjeg izdanja Svetske lige, pošto je u okviru petog vikenda savladala Italiju u novosadskom "Spensu".

Novosađani su ispunili dvoranu "Spens" a srpski odbojkaši su u sjajnoj atmosferi slavili rezultatom 3:1 (25:23, 25:20, 25:27, 25:21) čime su matematički obezbedili plasman na završni turnir Svetske lige u Rio de Žaneiru.

Nakon dva dobijena seta "Orlovi" su u trećem "prokockali" dve meč lopte pa su na kraju Italijani smanjili prednost i vratili se u igru.

Do drugog tehničkog tajm-auta u četvrtom setu Italijani su uspevali da održe egal ali su "Orlovi" potom napravili seriju i stigli do nedostižnih pet poena prednosti.

Pobedom nad Italijom reprezentacija Srbije stigla je do sedamnaestog boda i drugog mesta u grupi "A" na tri utakmice pre kraja preliminarne runde takmičenja.

Druga utakmica petog vikenda sa Italijanima zakazana je za nedelju, 28. jun i biće odigrana u hali "Pionir" od 20 časova i 10 minuta.

Ne propustite