SK - Srpski tajfun pustoši po Japanu!

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 30.08.2015.
09:20
Izvor: Sportske.net

Predvođena sjajnom Brankicom Mihajlović ženska odbojkaška reprezentacija Srbije savladala je Dominikansku Repubiliku na startu druge runde takmičenja Svetskog kupa koji se održava u Japanu.

worldcup.2015.women.fivb.com
worldcup.2015.women.fivb.com

Povezane vesti

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije nastavila je seriju sjajnih rezultata na Svetskom kupu koji se održava u Japanu, pošto je na startu druge faze vezala peti uzastopni trijumf savladavši Dominikansku Republiku.

Srbija je slavila rezultatom 3:0 (25:18, 25:22, 25:22) čime je stigla do pete vezane pobede na Svetskom kupu a prve u drugoj fazi takmičenja koja se održava u Sendaiju.

Izabranice Zorana Terzića odlično su otvorile meč serijom 5:0 ali su na prvi tehnički tajm-aut otišle sa zaostatkom nakon servis greške. Nakon što su se reprezentativke Dominikanske Republike vratile u meč usledio je strašan odgovor Srbije koja je sa 11 poena Jelene Nikolić, Jovane Stevanović i Brankice Mihajlović stigla do 25:15 i vođstva u setovima.

Mnogo veći otpor reprezentativke Diminikanske Republike pružile su u drugom i trećem setu ali su naše devojke imale više kvaliteta i umeća da neizvesne završnice dobiju u svoju korist i tako stignu do pete pobede na turniru.

Brankica Mihajlović ponela je epitet najkorisnije odbojkašice na meču pošto je do 16 poena stigla uz 12 spajkova, dva bloka i dva asa. Jovana Stevanović dodala je 12 poena, dok je u reprezentaciji Dominikanske Republike najefikasnija bila Paola Penja sa 13 poena.

Narednu utakmicu Srbija igra protiv selekcije Rusije u nedelju ujutru po srednjeevropskom vremenu (08.10), dok je poslednji meč u drugoj fazi takmičenja zakazan za 1. septembar kada će rival našeg nacionalnog tima biti domaćin takmičenja.

Ne propustite