SK - Moćna Srbija, Korejke na kolenima!

Autor: Aleksandar Obrenović
četvrtak 27.08.2015.
13:03
Izvor: Sportske.net

Reprezentacija Srbije nastavila je sa veoma dobrim igrama na Svetskom kupu u odbojci, danas je naša reprezentacija savladala reprezentaciju Južne Koreje.

fivb.org
fivb.org

Povezane vesti

Samo dve reprezentacije će se plasirati na Olimpijadu koja je na programu naredne godine, a Srbija nastavlja da gleda ka tom cilju.

Nakon startnog poraza od reprezentacije Kine, naš tim predvođen selektorom Zoranom Terzićem je zabeležio i četvrtu uzastopnu pobedu rezultatom 3:0 (25:16, 25:19, 25:16).

Od samog starta utakmice Srbija je dominirala i sasvim zasluženo je na kraju slavila pobedu od 3:0 protiv za nas uvek neugodnih reprezentativki Južne Koreje, mnogo lakše nego što je bilo ko očekivao ako imamo u vidu da su nas Korejke dva puta u poslednja tri susreta porazile.

Srbija je sva tri seta dobila veoma ubedljivo, nastavivši tako sjajnu seriju koja je počela još od meča sa Sjedinjenim Američkim državama.

Od tada Srbija je dobila devet setova, nije izgubila niti jedan, pa naša reprezentacija ima realne šanse da se plasira na Olimpijadu.

Danas su najraspoloženije bile Tijana Bošković sa 16 poena i Brankica Mihajlović sa 15.

Ključni mečevi tek dolaze, protiv Rusije i Japana su oni odlučujući, sa nestrpljenjem očekujemo rasplet na ovom Svetskom kupu.

Nakon pet odigranih kola na čelu je Rusija sa 5-0, Srbija, SAD i Kina imaju 4-1, što se očekuje i od Japanki koje tek treba da odigraju svoj naredni meč protiv Dominikanske republike, narednog rivala naše reprezentacije.

Ne propustite