Sjajne srpske odbojkašice iznenadile i selektora!

Autor: Beta Beta
utorak 23.09.2014.
20:13
Izvor: Beta

Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Zoran Terzić priznaje da je iznenađen dobrom igrom njegovih izabranica na meču sa Turskom u prvom kolu Svetskog prvesntva u Italiji.

cev.lu
cev.lu

Povezane vesti

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije pobedom je počela učešće na Svetskom prvenstvu u Italiji, pošto je danas u Trstu u prvom kolu Grupe B savladala Tursku sa 3:1 u setovima.

"Mislim da je veliko iznenađenje što smo odigrali ovako dobru utakmicu. Bili smo sve vreme u igri, a padovi su bili minimalni. Devojke su bile sigurne u sebe i izuzetno motivisane s jedne strane, dok su s druge, bile hladne glave i na najbolji mogući način su odradile ono što smo se dogovorili", rekao je Terzić posle meča, a preneo je Odbojkaški savez Srbije.

"Nadam se da ćemo mirnoću zadržati u narednim mečevima, bez obzira kako se oni budu odvijali", kazao je Terzić.

Srbija će se sutra od 20.00 sastati sa Bugarskom u utakmici drugog kola Grupe B Svetskog prvenstva, a Terzić je rekao da očekuje težak meč.

"Bugarke imaju jako kvalitetan tim. Krajnji napadači su ima na veoma visokom nivou... Takodje, mislim da imaju jednog od najboljih srednjih blokera u Evropi. Svakako su tim za poštovanje. Sve će se sutra videti na terenu, a mi ako pokažemo energiju i motivisanost, kao i danas, imamo realne šanse da pobedimo", kazao je Terzić.

Najefikasnija u selekciji Srbije bila je debitantkinja 17-godišnja Tijana Bošković sa 22 poena.

"Bilo je malo treme, ali je bila pozitivna, pa sam kako je meč odmicao bila sve bolja. Saigračice i stručni štab su mi pružile veliku podršku. Prvi set smo odigrale fantastično, posle smo u drugom male pale, ali smo uspeli da se uzdignemo i da osvojimo tri boda",
rekla je Boškovićeva.

Ne propustite