Premijer najavio - Nagrada za olimpijsko zlato biće znatno veća!

Autor: Beta Beta
sreda 07.10.2015.
00:26
Izvor: Beta

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić primio je danas reprezentativce Srbije u odbojci, kajaku i veslanju koji su osvojili medalje na međunarodnim takmičenjima i najavio da će za Olimpijske igre u Riju država povećati visinu novčanih nagrada za osvajač

BETA/BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC/DS
BETA/BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC/DS

Povezane vesti

On je istakao da je zadatak Vlade da obezbedi sportistima bolje uslove nego u prošlosti, najavljujući da će nagrade za osvajače medalja na Olimpijskim igrama u Riju biti povećane.

"Mi smo na vas ponosni, jer ste Srbiju predstavili na najbolji način. Bilo mi je puno srce da vas vidim kako se borite i kada je cela sala protiv vas i kada navija za vas"
, kazao je Vučić na prijemu u Vladi Srbije.

"Sada novčana nagrada za zlato iznosi 35.000 evra, a mi ćemo pokušati da to podignemo na 50.000 evra i to ćemo isplatiti prvog dana po povratku iz Brazila. Naše je da pokažemo da država u okviru svojih mogućnosti zna da poštuje vaš rad", kazao je Vučić i dodao da očekuje još veće uspehe srpskih sportista u olimpijskoj 2016. godini.

Ministar sporta Vanja Udovičić kazao je da će se država potruditi da ispuni sva obećanja data sportistima, a da je na njima da osvajaju još sjajnije medalje.

Kapiten ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Maja Ognjenović zahvalila je premijeru i Vladi na podršci i obezbeđivanju svih potrebnih uslova za kvalitetne pripreme.

U ime kajakaša i veslača na podršci Vlade zahvalili su Marko Novaković i Miloš Vasić.

Sportisti su premijeru poklonili odbojkašku loptu i dres reprezentacije, dres kajakaša kao i maketu čamca.

Ženska odbojkaška reprezentacija osvojila je bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu, održanom u Belgiji i Holandiji, dok su kajakaši i veslači osvojili medalje na Svetskim prvenstvima.

Ne propustite