"Orlovi" svesni - Sa Francuskom na sve ili ništa!

Autor: Beta Beta
subota 13.09.2014.
01:35
Izvor: Beta

Selektor Igor Kolaković i reprezentativci Srbije svesni su da je predstojeći duel sa Francuskom biti ili ne biti kada je plasman u polufinale SP u pitanju.

fivb.org
fivb.org

Povezane vesti

Selektor srpskih odbojkaša Igor Kolaković rekao je da će njegova ekipa u teškoj utakmici sa Francuskoj pokušati da ostane u igri za plasman u sledeću fazu Svetskog prvenstva.

"Ako želimo rezultate ne sme da bude opterećenja koje će da nas sputava. Utakmica će biti izuzetno teška, Francuzi igraju sjajno, prikazali su najbolju odbojku u kontinuitetu. Biće velika utakmica za nas", rekao je Kolaković uoči utakmice u Lođu.

Srbija će se sutra od 16.40 sastati sa Francuskom u pretposlednjem kolu Grupe "E" druge faze Svetskog prvenstva u Poljskoj.

"Uvek su bili nezgodan protivnik, ali smo ih uvek pobeđivali poslednjih godina. Ovo je neka nova generacija francuskih igrača i ovo će biti potpuno drugačija priča", kazao je Kolaković.

Srednji bloker i kapiten Dragan Stanković rekao je da je Francuska bila potcenjena pred početak takmičenja, ali da je pokazala najviše.

"Očekuje nas mnogo teži zadatak nego protiv SAD ili Italije. U situaciji smo da moramo da pobedimo i Francusku i narednu utakmicu kako bismo izborili plasman u narednu fazu. Ispustili smo šansu da ostavimo Ameriku iza nas i moramo da se podignemo i da damo sve od sebe da pobedimo Francusku", rekao je Stanković.

Primač servisa Miloš Nikić ocenio je da njegova ekipa neće imati problema ako bude igrala kao protiv Italije u pretprošlom kolu.

"Više nemamo pravo na kiks, ni na jedan izgubljeni bod. Na nama je da pokažemo svoje najbolje i pravo lice. Nadam se da će nam sutra poći za rukom, znamo kako da igramo kada je najteže, nadam se da će ostati tako, iako je Francuska prikazala dosta dobru igru u dosadašnjem delu", rekao je Nikić.

Ne propustite