''Orlovi'' porazom započeli kvalifikacije za Rio!

Autor: Darko Mitrović
utorak 05.01.2016.
22:46
Izvor: Sportske.net

Na startu kvalifikacija za Olimpijske igre, reprezentacija Srbije je u utorak u Berlinu poražena od selekcije Poljske. Težak posao čeka ''Orlove'' posle ovakvog epiloga.

fivb.org
fivb.org

Povezane vesti

Reprezentacija Srbije se takmiči u kvalifikacionoj Grupi A, a prvi rival joj je bila selekcija Poljske.

Odlično odigran prvi set nije bio dovoljan da naš nacionalni tim napravi nešto više u ovom meču. Poljaci su potvrdili vrhunski kvalitet i na kraju slavili sa 3-1, po setovima 22-25, 25-18, 25-23 i 25-21.

Uvodni deo prvog seta pripao je selekciji Poljske, koja je vodila sa 5-2, pa sa 8-5, ali su naši uspeli da uhvate priključak, pa se na drugi tehnički tajm-aut otišlo rezultatom 16-15 za Poljake.

Finiš seta, međutim, pripada našem timu, Srbija je uspela da preokrene rezultat, stigla do 23-20 i tu prednost je zadržala do kraja seta - 25:22.

Početak drugog seta nagovestio je da će naši nastaviti sa boljom igrom, poveli su sa 3-1, ali su rivali ekspresno odgovorili, okrenuli na 7-4 i vođstvo nisu ispuštali do kraja ovog seta - 25:18.

Treći set je doneo mnogo veću neizvesnost, vodila se ravnopravna borba, ali finiš seta pripada Poljacima, koji su uspeli da povedu sa 24-22, posle čega ''Orlovi'' nisu uspeli da odgovore.

Sličan razvoj događaja i u četvrtom setu, Srbija je imala blagu prednost u prvom delu ovog seta, ali Poljaci ponovo u odlučujućim trenucima igraju bolje i ne dozvoljavaju da ovaj meč ode u peti set.

Naredni rival ''Orlovima'' biće sutra selekcija Nemačke, koja je na startu takmičenja ubedljivo savladala Belgiju, sa 3-0 u setovima. Cilj je da se osvoji jedno od dva mesta u grupi, što praktično znači da naši moraju da savladaju i Nemce i Belgijance.


Ne propustite

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Gangula
Wednesday, 06.01.2016
00:17

Bez obzira sta urdili ,biti u sam vrh svetske odbojke vec20 god.nije mala stvar ,ja sam uz njih uvek ,veliki pozdrav momci

avatar
ЧУВАР КАДИЊАЧЕs
Tuesday, 05.01.2016
23:48

Nadam se da ce se posle pokazati da nisam bio u pravu, ali ovo danas nam je mozda bio i kljucni mec...