"Orlovi" iskalili bes na Bugarima

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 27.06.2014.
21:53
Izvor: Sportske.net

Muška odbojkaška reprezentacija Srbije savladala je selekciju Bugarske u prvom meču šestog vikenda u grupi "B" Svetske lige.

fivb.org
fivb.org

Povezane vesti

Serija od četiri uzastopna poraza tokom četvrtog i petog vikenda Svetske lige u grupi "B" dovela je odbojkašku reprezentaciju Srbije u nezavidan položaj kada je plasman na završni turnir u pitanju zbog čega je večerašnji duel sa Bugarskom bio biti ili ne biti za "Orlove".

Izabranici Igora Kolakovića dočekali su istočne komšije u hali "SPENS" u Novom Sadu i upisali peti trijumf u dosadašnjem toku Svetske lige.

Srbija je u okviru prvog meča šestog vikenda u grupi "B" slavila nad Bugarskom rezultatom 3:0 (25:21, 25:18, 25:19) pa na tri meča pre kraja takmičenja ostaje u trci za plasman na završni turnir.

Aleksandar Atanasijević bio je najbolji u redovima domaćeg tima sa 16 osvojenih poena, a pratio ga je Nikola Kovačević sa deset poena.

Cvetan Sokolov bio je najefikasiniji igrač na meču ali njegovih 17 poena nisu bili dovoljni Bugarima da izbegnu ubedljiv poraz.

Nakon večerašnjeg trijumfa Srbija ostaje u trci za plasman na završni turnir Svetske lige ali će za to ostvarenje morati da slavi na sve tri predstvojeće utakmice.

Druga utakmica šestog vikenda Svetske lige između Srbije i Bugarske igra se u nedelju u niškom "Čairu".

Ne propustite