Oglasili se srpski odbojkaši: ''Za dlaku smo izbegli napad''

Autor: Beta Beta
sreda 29.06.2016.
15:17
Izvor: Beta

Kapiten odbojkaške reprezentacije Srbije Dragan Stanković rekao je danas da je ekipa "za dlaku" izbegla teroristički napad na aerodromu u Istanbulu, ali da su svi dobro i da će energiju usmeriti na predstojeće utakmice u Teheranu.

Beta/Odbojkaški savez Srbije/Ds
Beta/Odbojkaški savez Srbije/Ds

Povezane vesti

Odbojkaška reprezentacija Srbije otputovaće večeras u 19.50 iz Istanbula za Teheran gde će igrati utakmice u Svetskoj ligi, saopštio je Odbojkaški savez Srbije.

Odbojkaši Srbije su sinoć, umesto u ponedeljak, krenuli za Teheran, letom do Istanbula. Planirano je bilo da avion sa aerodroma "Nikola Tesla" krene u 20.20, a poleteo je u 20.39. U trenutku terorističkog napada u Istanbulu oko 21 čas po srednjoevropskom vremenu, reprezentativci Srbije su bili u avionu na 10.000 metara visine negde iznad Bugarske.

Avion iz Beograda je na aerodrom "Ataturk" u Istanbul sleteo sinoć u 22.05, sat vremena posle terorističkog napada u kome je poginula 41 osoba a povredjeno je 239. Odbojkaši su iz aviona ušli u aerodromsku zgradu u 1.25 časova posle ponoći, a u 4.15 časova smestili su se u hotel Meriot u Istanbulu.

"Kad malo bolje razmislim, čudno mi je što su u takvoj situaciji dopustili avionima da sleću u Istanbul.

Barem smo bili bezbedni, ostali smo u avionu na sred piste, daleko od mesta događaja.

Polovinu putnika činili su Azijati, koji nisu znali engleski jezik i sat vremena nisu znali šta se dešava, pa nisu unosili pometnju u avionu.

Kada smo videli šta se dogodilo i prošli pored mesta napada, videli smo da smo za dlaku izbegli to što se desilo",
rekao je Stanković.

Reprezentacija Srbije će u sklopu trećeg vikenda prve divizije Svetske lige igrati u Grupi I u Teheranu, od 1. do 3. jula, sa Iranom, Argentinom i Italijom.

"Nadam se da ćemo u drugom delu dana uspeti da stignemo u Iran i da ćemo svu snagu preusmeriti na naredne tri utakmice, jer su one u ovom trenutku najvažnije", dodao je Stanković.

Selektor Srbije Nikola Grbić rekao je da se u Istanbulu dogodila velika tragedija i dodao da je ekipa očekivano dobro reagovala na celu situaciju.

"Na svu sreću nama se ništa ozbiljno nije desilo. Koliko god da je ovo strašno, moramo svu koncentraciju da usmerimo ka turniru u Teheranu. Nadam se da će ostatak puta proći u iole nekom normalnom stanju i da ćemo od sutra biti u punom pogonu za predstojeće tri utakmice. Ovo su dobri momci, svi smo dovoljno pametni i zreli da znamo šta se desilo i tako su se igrači i ponašali", rekao je Grbić.

Selektor je dodao da odloženo putovanje neće mnogo poremetiti ekipu.

"Izgubili smo jedan trening koji bi bio oporavljajući. Sada ćemo se ceo dan odmoriti i od sutra ući u normalan ritam za utakmice", naveo je Grbić.

Odbojkaš Srbije Nikola Rosić rekao je da su svi u avionu bili smireni i normalni, ali da je bilo zastrašujuće kada su prolazili pored mesta napada.

"Kada se smirilo, vraćale su mi se sve scene. Mislim da ćemo uspeti da se izdignemo iz toga i koncentrisati se na utakmice koje nas čekaju u Iranu", rekao je Rosić.

Ne propustite

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
VLADIMIR DRACULESCU
Wednesday, 29.06.2016
15:19

Ne mogu da verujem da su ih pustili da slete, a posle i da udju u tu zgradu?!