Odbojkaši spremni za završni turnir Svetske lige

Autor: Beta Beta
utorak 12.07.2016.
23:00
Izvor: Beta

Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Nikola Grbić rekao je danas da ekipa potpuno spremna dočekuje utakmicu sa Poljskom, na početku završnog turnira Svetske lige u Krakovu.

worldleague.2015.fivb.com
worldleague.2015.fivb.com

Povezane vesti

Završni turnir Svetske lige održaće se od 13. do 17. jula u Krakovu. Odbojkaši Srbije će igrati u Grupi K sa Poljskom i Francuskom. U Grupi J su Brazil, SAD i Italija.

Prvu utakmicu na turniru Srbija će igrati 14. jula od 20.30 protiv domaćina Poljske.

"Svi ovde govore da je najvažniji olimpijski turnir u Rio de Žaneiru i da se za to spremaju, ali niko ovde nije došao samo da učestvuje, već da napravi rezultat. Ova vrsta iskustva je važna, jer se dešava danas, a niko ne zna šta će se dešavati za mesec dana. Najvažnija stvar je da razmišljamo o utakmici sa Poljskom i da pružimo maksimum kao i do sada. To je jedini pravi recept za rezultat. Dobra je situacija u ekipi, Nikola Jovović i Miloš Nikić treniraju punom snagom, sanirane su povrede. Svi su potpuno spremni", rekao je selektor Grbić, preneo je Odbojkaški savez Srbije.

Upitan o rivalima u drugoj grupi, Nikola Grbić je rekao da ih je teško predvideti, pošto su na turniru šest najjačih svetskih ekipa.

"Teško je predvideti sastav i formu, biće dobra odbojka i očekujem da će svaki meč biti neizvestan", dodao je selektor.

U drugom kolu u petak od 17.30 srpski odbojkaši igraće protiv Francuske. Plasman u polufinale obezbediće po dve selekcije iz obe grupe. Polufinalne utakmice igraće se u subotu, a finale je na programu u nedelju.

Odbojkaš Nikola Jovović rekao je da žali što se ekipa nije plasirala na Olimpijske igre, ali da je napravila veliki uspeh plasmanom na završni turnir Svetske lige.

"Prija što smo se ovde pojavili, pošto smo pred sam početak Svetske lige znali da neće biti nimalo lako. Smogli smo snage, odigrali fantastično i došli ovde, o tome smo sanjali. Osećaj je izuzetan, svi najbolji igrači i najbolje ekipe su na okupu, to je podstrek više da se dokažemo. Mnogo  lepog smo učinili plasmanom na 'fajnal siks', a ono što čini lepim ovaj sport je da protiv svakog možeš da igraš i da pobediš, bilo da je protivnik jači ili slabiji", rekao je Jovović.

Ne propustite