Nikola Grbić ljut: ''Bili smo prazni!''

Autor: Beta Beta
nedelja 31.05.2015.
18:43
Izvor: Beta

Trener odbojkaške reprezentacije Srbije Nikola Grbić rekao je da nije zadovoljan pristupom njegove ekipe današnjoj utakmici protiv Brazila u Svetskoj ligi.

worldleague.2015.fivb.com
worldleague.2015.fivb.com

Povezane vesti

Odbojkaši Srbije izgubili su danas u Belo Horizonteu od Brazila sa 3:1, u drugoj utakmici prvog vikenda Grupe A Prve divizije Svetske lige. Srpski reprezentativci su u petak izgubili sa 2:3.

"Potpuno pogrešan pristup utakmici, bili smo prazni, kao da nam nije drago što smo tu. Ne vidim razlog za to, pokušavao sam to da promenim. Nije bio problem u taktici da ćemo naići na reprezentacije i igrače o kojima nemamo mnogo podataka.

Ali to ne znači da prestanemo da igramo, pogotovo u onim stvarima u kojima već vidimo šta će se dogoditi, visoke lopte, pomeren prijem ili neke stvari koje mi moramo da radimo kada je lopta u našim rukama",
rekao je Grbić posle meča.

"U tom smislu nije mi se svidelo kako smo odigrali prva dva seta, od trećeg pa nadalje je bilo malo drugačije. Bilo je dobrih poteza, videla se veća želja i to je rezultiralo setom u našu korist, dok je jedan set bio izjednačen, imali smo šanse ali ih nismo iskoristili", dodao je bivši reprezentativac.

Grbić je rekao da mora mnogo da radi sa ekipom.

"Imamo mnogo posla ne samo na taktici i fizičkoj pripremi i uigravanju, nego na komponenti koja je najvažnija, a to je moral. Pristup utakmici, da svi moramo, bez obzira na formu, da želimo da igramo najbolje što možemo u tom momentu i damo sve od sebe. Ako naše najbolje nije dovoljno dobro za taj momenat, u redu, ali u prva dva seta to nije bio slučaj", rekao je Grbić.

Selektor je dodao da se Dragan Stanković povredio na treningu i da će imati par dana pauze.

Reprezentativac Srbije Marko Podraščanin rekao je da bi ekipa trebalo da bude zadovoljna igrom, ali ne i brojem bodova u Brazilu.

"Malo je jedan bod s obzirom kako smo igrali i kakve smo šanse propustili juče i danas. Dva-tri boda bi bila super, ali idemo dalje. Samo jedan bod nosimo u Italiju, ali igrom bi u suštini trebalo da budemo zadovoljni. Kockice dolaze na svoje mesto, igramo sve bolje iz dana u dan. U Italiji idemo na dve pobede", rekao je Podraščanin.

U sklopu drugog vikenda Grupe A odbojkaši Srbije će u petak i nedelju igrati u Pezaru protiv Italije.

Odbojkaš Marko Ivović rekao je da ekipa mora da ispravi greške.

"Imali smo mnogo neiskorišćenih šansi i više nego juče. Mnogo smo grešili, prvenstveno ja, krenuvši od servisa. Početak je, treba vremena da se ekipa uigra i smanji greške, ali nadam se da će sve biti kako treba u narednim mečevima", rekao je Ivović.


Ne propustite