Kovačević: ''Obećavam veliku borbu protiv Italije!''

Autor: Beta Beta
četvrtak 04.06.2015.
00:26
Izvor: Beta

Odbojkaški reprezentativac Srbije Uroš Kovačević izjavio je da ne može da obeća pobede u predstojećim utakmicama protiv Italije u Svetskoj ligi, već samo veliku borbu.

fivb.org
fivb.org

Povezane vesti

Odbojkaši Srbije u petak od 20.30 u Pezaru igraju protiv Italije, prvu utakmcu drugog vikenda Grupe A Prve divizije Svetske lige. Druga utakmica igraće se u nedelju od 18 časova u Bolonji i to će biti 250. meč Srbije u Svetskoj ligi.

"Italija je jedan od konkurenata za osvajanje medalje u Svetskoj ligi. Daćemo sve od sebe da u dve utakmice probamo da pobedimo. Obećavamo najveću borbu, naša borbenost na terenu nikada nije dolazila u pitanje. Nadam se da ćemo pobediti, ali obećati pobedu nije zahvalno", rekao je Kovačević.

Odbojkaš Srbije Nikola Rosić rekao je da očekuje teške i kvalitetne utakmice protiv Italije.

"Obe ekipe biće kompletne i nastupaće u najjačim sastavima. Na nama je da pokušamo da ispunimo ono što nam se kaže, da se dobro psihički i motivaciono spremimo i damo sve od sebe. Idemo meč po meč, moramo da probamo da iščupamo svaki set, pošto imamo iskustva iz ranijih takmičenja u Svetskoj ligi gde je poen količnik odlučivao", rekao je Rosić.

"Trebaju nam pobede, u svakoj utakmici moramo da idemo na pobedu i da se maksimalno borimo. Svaki meč protiv Italije je težak, znamo koliko taktički dobro igraju, koliko su spremni. Očekujem teške mečeve", dodao je on.

Rosić je naveo da mnogo znači podrška trenera i da je osim fizičke pripreme najvažnije i da se radi na psihološkom planu.

"Mentalitet ekipe je bitna stvar i mora da se gradi od samog početka. Za sada je dobro, radimo na tome. Uvek možemo da poboljšamo stvari, ali moramo da verujemo u nas i naš rad i da krenu pobede. Najbolju igru Srbije očekujem kada bude najvažnije'', izjavio je on.

Ne propustite