Kolaković: "U Lođu nas čeka pakao"

Autor: Beta Beta
utorak 09.09.2014.
19:55
Izvor: Beta

Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Igor Kolaković rekao je danas da njegovu ekipu "čeka pakao" u novoj grupi na Svetskom prvenstvu u Poljskoj.

Beta/FIVB/Ds
Beta/FIVB/Ds

Povezane vesti

Odbojkaši Srbije plasirali su se u drugu fazu Svetskog prvenstva u Poljskoj i igraće u novoformiranoj Grupi "E" sa domaćinom takmičenja, Fancuskom, Iranom, SAD, Argentinom, Italijom i Australijom.

Srbija sutra od 16.30 u Lođu igra protiv Italije.

"Ohrabrujuće za nas je to da protiv Italije uvek igramo dobro na velikim takmičenjima. Videćemo za koliko će to biti dovoljno. Nadam se da će biti bolje nego protiv Poljske i Australije. Očekujem težak meč, čeka nas pakao ove grupe, pošto su ekipe sa kojima smo se ukrstili znatno kvalitetnije od nas", rekao je Kolaković.

"Pred nama su četiri velike utakmice koje mogu da nam donesu učešće u grupi od tri ekipe koje omogućavaju borbu za medalju", dodao je on.

U ekipi Italije neće biti njenog najboljeg poentera Ivana Zajceva, koji je tokom utakmice sa SAD iskrenuo skočni zglob i vratio se u Italiju.

"Nećemo se opustiti što Zajcev neće biti u timu. Italija nije samo Zajcev. Sada moramo da napravimo drugačiju analizu, ali Srbija i Italija se dobro poznaju, igrači čitave godine igraju jedni protiv drugih", rekao je Kolaković.

Kapiten Srbije Dragan Stanković rekao je da će utakmicu odlučiti jedna lopta i da njegova ekipa ne sme da potceni Italiju, koja je ostala bez svog najboljeg igrača.

"Dobro poznajemo protivnika, biće neizvesna utakmica, odlučivaće jedna lopta. Nedostajaće im Zajcev, ali oni su kvalitetni i njihov tim ne zavisi od jednog igrača. Najbitnije je kako ćemo se mi spremiti, a spremaćemo se kao da su u punom sastavu, bez potcenjivanja i zavaravanja, što ne možemo sebi da dopustimo zbog promenljivih igara u prvoj fazi", rekao je Stanković.

On je naveo da će svaka utakmica u novoj grupi ličiti jedna na drugu, ali da se njegova ekipa može nadati dobrom rezultatu ako bude igrala konstantno i podigla nivo igre.

"Imaju jake primače, a možda će sada biti i opasniji jer će im se igra mnogo promeniti. Raduje to što smo i lošijom igrom na servisu i nekim greškama uspeli da pobedimo u četiri od pet utakmica. Moramo da podignemo nivo igre ukoliko želimo da se nadjemo u trećoj grupi", rekao je Stanković i dodao da je atmosfera u ekipi bolja nego što je bila na početku turnira.

Ne propustite