Kolaković: "Samo da zadržimo ovaj ritam"

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 27.06.2014.
23:03
Izvor: Sportske.net

Selektor muške odbojkaške reprezentacije Srbije izjavio je nakon trijumfa nad Bugarskom da će biti više nego zadovoljan ukoliko njegovi izabranici u naredna tri meča uspeju da održe ritam sa večerašnjem duela u Novom Sadu.

fivb.org
fivb.org

Povezane vesti

Muška odbojkaška reprezentacija Srbije prekinula je u petak seriju poraza u Svetskoj ligi nakon što je pred novosadskom publikom savladala Bugarsku sa 3:0.

"Orlovi" su ovim trijumfom zadržali šanse da se nađu na završnom turniru a selektor Kolaković pohvalio je pristup navijača i svojih izabranika na večerašnjem meču.

"Zahvalni smo novosadskoj publici koja je i ovoga puta pokazala da ume da napravi sjajnu atmosferu i da nas nosi do lagane pobede. Svi elementi igre oko kojih smo se dogovarali pre izlaska na teren su ispoštovani a ako nastavimo u ovom ritmu u naredna tri susreta biću više nego zadovoljan" izjavio je Kolaković.

Reprezentativac Srbije Nikola Jovović konstatovao je da pobeda nad Bugarima mnogo znači ekipi na planu samopouzdanja jer su na prethodna dva vikenda uknjižena četiri vezana poraza.

"Posle četiri utakmice konačno smo odigrali dobro i koncentrisano. Došlo je do te krize koja je dovela do četiri vezana poraza ali je večerašnja igra verovatno najbolja od početka SL. U dobroj smo formi i ritmu, odmorili smo neke igrače i nadam se da ćemo uspeti da se domognemo završnog turnira" rekao je Jovović.

Druga utakmica šestog vikenda Svetske lige između Srbije i Bugarske igra se u nedelju od 20 časova u hali "Čair" u Nišu.

"Orlovi" će do plasmana na završni turnir samo u slučaju da do kraja takmičenja po grupama ostvare sve tri pobede.

Ne propustite