Kolaković: "Motivisano i snažno i protiv Venecuele"

Autor: Beta Beta
petak 05.09.2014.
18:13
Izvor: Beta

Uoči nastavka takmičenja u grupnoj fazi SP za odbojkaše, selektor Srbije Igor Kolaković rekao je da se Venecueli treba pristupiti maksimalno motivisano i ozbiljno.

Beta/FIVB/Ds
Beta/FIVB/Ds

Povezane vesti

Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Igor Kolaković rekao je danas da na Svetskom prvenstvu nema slabih reprezentacija i da zato i protiv Venecuele njegova ekipa treba da odigra jako i motivisano.

"Nema slabih, mora da se igra jako ceo meč, bez padova koncetracije. Moramo da preuzmemo stvari u svoje ruke i tako moramo da igramo naredna dva meča", rekao je Kolaković u Vroclavu.

Odbojkaška reprezentacija Srbije sutra igra protiv Venecuele, utakmicu četvrtog kola Grupe "A" na Svetskom prvenstvu u Poljskoj.

"Reprezentacija Venecuele je jako agresivna, možda nisu fizički dominantni ali su improvizatori. Imali su sjajnih poena protiv Poljske i mogu da budu jako nezgodni ako im se dopusti da ispolje tu argesivnost. Nisu po rejtingu na našem nivou, ali ih moramo uvažavati", kazao je Kolaković.

Kolaković je naveo da će u meču protiv Venecuele, ali i Kameruna, sigurno biti rotacija u timu, odnosno da Svetsko prvenstvo zahteva da svi igrači budu uključeni.

Odbojkaši Srbije su u dosadašnjem delu šampionata sveta izgubili od Poljske, a pobedili su Argentinu i Australiju.

"Otvaranje Svetskog prvenstva nije proteklo onako kako smo očekivali. Očigledno da smo se više divili tom događaju nego što smo učetsvovali u njemu", rekao je Kolaković.

"Sledeća dva meča su bila jako važna sa bodovnog stanovišta. Protiv Australije smo imali određene padove u setovima koje smo dobijali, a naročito u setu koji smo gubili, osim u četvrtom koji smo stvarno odigrali kako treba. Pred duele sa Venecuelom i Kamerunom mogli bismo te stvari da popravimo", dodao je on.

Kolaković je istakao i da njegova ekipa mora da zadrži nivo motivacije, ali i da smanji broj greška na servisu.

"Izuzetno je teško igrati sa ovolikim brojem grešaka iz servisa. Nadam se da će se to uravnotežiti kada dođemo u drugu grupu", kazao je Kolaković.

Mec između Srbije i Venecuele igra se sutra od 16.30 u Vroclavu.

Ne propustite