Kolaković: "Deveto mesto - Nisam zadovoljan"

Autor: Beta Beta
nedelja 14.09.2014.
21:26
Izvor: Beta

Selektor Kolaković je razočaran učinkom njegovih reprezentativaca...

Beta/FIVB/Ds
Beta/FIVB/Ds

Povezane vesti

Selektor srpskih odbojkaša Igor Kolaković rekao je danas da deveto mesto na Svetskom prvenstvu nije zadovoljavajuć rezultat i da je igračima najteže jer su očekivanja bila velika.

"Deveto mesto je rezultat koji nikoga ne može da zadovolji. Predano, dugo i sa velikom ambicijom smo radili. Nismo dobro podnosili teške situacije u mečevima, brzo smo se predavali i to je obeležilo našu igru. žao mi je zbog toga jer smo bili prepoznatljivi po borbi i istrajnosti", rekao je Kolaković nakon poslednje utakmice u Lođu.

Srbija je poražena od Irana sa 3:1 u setovima u poslednjem kolu Grupe E druge faze Svetskog prvenstva u Poljskoj.

"Siguran sam da je igračima najteže, očekivanja su bila velika. Svetsko prvenstvo je na svake četiri godine i žao mi je što smo ga na ovakav način završili. Iskreno se nadam da ćemo svi izvući pouke", kazao je Kolaković.

Selektor je naveo da je poslednjom utakmicom sa Iranom zadovoljan jer je mogao da pruži šansu igračima koji su imali manju minutažu ranije tokom šampionata.

"Mogu da budem zadovoljan, igrači koji nisu puno minuta proveli na terenu do sada imali su svoje role. Zaslužili su veću minutažu na Svetskom prvenstvu, a protiv Irana su je iskoristili na pravi način", dodao je Kolaković.

Ne propustite