Kakvi domaćini - Japanci bodrili srpske odbojkašice u Sendaiju

Autor: Beta Beta
subota 15.07.2017.
13:09
Izvor: Beta

Žensku odbojkašku reprezentaciju Srbije bodrilo je u Sendaiju 45 navijača iz Hofua predvodjeni Tadašijem Nagaijem, u današnjoj pobedi nad Japanom u Gran priju.

BETAPHOTO/CEV/PIOTR SUMARA/DS
BETAPHOTO/CEV/PIOTR SUMARA/DS

Povezane vesti

"Prešli smo 1.300 kilometara, prvo avionom do Tokija, pa vozom. Svi smo navijali za Srbiju jer smo njeni domaćini. To je malo komplikovano, ali rešili smo da navijamo za Srbiju i drago nam je što je Srbija pobedila", rekao je Nagai posle utakmice.

Tadaši Nagai je nekadašnji ambasador Japana u Srbiji, počasni gradjanin Beograda, nosilac ordena jugoslovenske zvezde II stepena, dobitnik Zlatne plakete Odbojkaškog saveza Srbije i predsednik Društva Japan - Srbija.

Navijači su nosili majice na kojima je pisalo "Napred Srbija", tokom utakmice u kojoj je Srbija u tri seta pobedila domaćina Japan u drugoj utakmici drugog vikenda Gran prija.

"Hvala ljudima iz Hofua koji su prešli mnogo kilometara samo da bi nas podržali na utakmici. Nama to puno znači i veliko im hvala", rekla je reprezentativka Srbije Milena Rašić.

Predsednik OSS Zoran Gajić i generalni sekretar Ivan Knežević posetiće Hofu od 15. do 19. jula na poziv gradonačelnika Masata Macure.

Oni će će potpisati ugovor o saradnji, po kome će Hofu uoči Olimpijskih igara 2020. godine u Tokiju ugostiti žensku i mušku odbojkašku reprezentaciju Srbije, uz odobrenje i podršku Vlade Japana.

Ne propustite

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
sashki
Saturday, 15.07.2017
15:24

Bravo za japance! Jer za njih je to samo sport kao što bi i trebalo da bude!

avatar
Manitu
Saturday, 15.07.2017
13:37

Sta su ti Japanci, od sada navijam za Japan u svim sportovima.