Jovani Stevanović Superkup Italije

Autor: Aleksandar Obrenović
utorak 13.10.2015.
12:22
Izvor: Sportske.net

Srpska odbojkaška reprezentativka stigla do novog trofeja sa Pomi Kazalmađoreom.

baku2015.com
baku2015.com

Povezane vesti

Samo šest dana pošto je osvojila bronzu sa reprezentacijom Srbije na Evropskom prvenstvu, Jovana Stevanović okitila se još jednom titulom. Srpska odbojkašica osvojila je sa svojim Pomi Kazalmađoreom Superkup Italije.

Odbojkašice Kazalmađorea su prošle sezone napravile veliko iznenađenje i osvojile titulu šampiona Italije, a Jovana je imala velikog udela u tome. Da bi u novoj sezoni mogle da nastave u istom ritmu pokazale su pobedom nad Novarom sa 3:2, po setovima 17:25, 25:22, 25:23, 20:25, 17:15, u borbi za prvi trofej sezone.

Jovana je posle osvojene bronze na Evropskom prvenstvu dobila tek nekoliko dana odmora i vrlo brzo je morala da se pridruži svom timu, ali se umor nije osetio u njenoj igri.

Srpska odbojkašica upisala je 12 poena u meču Superkupa, a najefikasnije u njenom timu bile su Margareta Ana Kožuh i Frančeska Pičinini sa 20, odnosno 19 poena. U poraženom timu, Samanta Fabris je imala 29 poena, dok je srpska reprezentativka Tijana Malešević upisala tri poena.

Nova sezona u italijanskom šampionatu počinje naredne nedelje, a odbranu titule Kazalmađore počinje 17. oktobra duelom sa Vićencom.

Ne propustite