Grbić optimističan: "Ne treba da brinemo za rezultate ako ovako nastavimo"

Autor: Beta Beta
nedelja 28.05.2017.
23:00
Izvor: Beta

Selektor srpskih odbojkaša Nikola Grbić rekao je danas da je njegova reprezentacija imala pravi pristup na turniru u Zagrebu i da ne treba da brine za rezultate ako tako nastavi.

cev.lu
cev.lu

Povezane vesti

"Drago mi je što smo obavili ono zbog čega smo došli. Nismo imali preterano velike poteškoće, osim drugog dana protiv Danske, a to je zato što nam je pristup bio veoma dobar", rekao je Grbić u Zagrebu.

Srbija se plasirala na Svetsko prvenstvo tako što je sa svih pet pobeda, bez izgubljenog seta, trijumfovala na kvalifikacionom turniru u Hrvatskoj.

"Nadam se da će da nam bude isti pristup do kraja reprezentativne sezone. Možemo da pričamo o rezultatima, da li će biti ovakvi ili onakvi, ali ako budemo imali ovakav pristup, mislim da rezultat neće izostati", kazao je Grbić.

Selektor je naveo da ga brine povreda Dražena Luburića, koji je u prvom setu duela sa Hrvatskom osetio oštar bol u kolenu, ali je istakao da se nada da nije ozbiljno.

Kapiten reprezentacije Srbije Dragan Stanković rekao je da je bilo veoma važno da njegova ekipa u pobedničkom ritmu završi turnir.

"Svetska liga počine za pet dana i želeli smo da nastavimo sa dobrim igrama i pobedama. Dobio sam slobodno za vreme Svetske lige, ali ću bodriti saigrače i nadam se da će stići daleko. Trudiću se da se odmorim i spremim za Evropsko prvenstvo", rekao je Stanković.

Srbija će u narednom periodu igrati Svetsku ligu, a potom joj sledi Evropsko prvenstvo, koje će se od 24. avgusta do 3. septembra održati u Poljskoj.

Ne propustite