Grbić: "Nedostajalo koncentracije i sreće"

Autor: Beta Beta
petak 01.07.2016.
23:36
Izvor: Beta

Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Nikola Grbić rekao je da je njegova ekipa imala priliku da pobedi Iran, ali da im je za to nedostajalo sreće i koncentracije u ključnim trenucima.

cev.lu
cev.lu

Povezane vesti

Odbojkaška reprezentacije Srbije plasirala se na Završni turnir Svetske lige, iako je danas u Teheranu poražena od Irana s 2:3 u prvoj utakmici Grupe I trećeg vikenda prve divizije.

"Igrali smo jako dobro u prva dva seta, mnogo dobro smo primali servis, ali i napadali. To nas je dovelo do toga, da i pored velikog broja grešaka na servisu u tom drugom setu, kontinuiranim napadom i dobrom igrom privedemo set kraju i povedemo s 2:0. Posle toga je naš nivo igre opao. Oni su napravili neke izmene, koje su bile izuzetno dobre, napravili su razliku, odigrali mnogo dobro, bez obzira na to, imali smo naše šanse, a čak smo imali i prednost u taj-brejku", rekao je Grbić i dodao:

"Mislim da nismo imali sreće... Jedna loša sudijska odluka s 'čelendžom' u taj-brejku, koji je očigledno bio na našoj strani, ponekad napravi razliku koja je dovoljna da se izgubi set. Šteta, imali smo priliku da pobedimo i u ovoj utakmici".

Izabranike Nikole Grbića sutra od 15.30 po srednjeevropskom vremenu očekuje duel s Argentinom.

Srbija je u ponedeljak uveče trebalo da leti u Iran, ali je let otkazan zbog nevremena. Odbojkaši su dan posle sleteli na istanbulski aerodrom sat vremena posle terorističkog napada i proveli su tri i po sata u avionu, da bi u zoru tek došli u hotel. Ekipa je u Teheran uspela da otputuje tek u sredu uveče, posle leta koji je kasnio.   

"Moramo da se koncentrišemo na ono šta moramo da radimo, to je jedini pravi put kako bismo prevazišli sve probleme. Dva meseca pričamo o problemima s kojima možemo da se susretnemo Ta lista je dugačka. Mi se nalazimo trenutno u problemu, za pet dana odradili smo samo jedan trening, a ovo putovanje je bilo kakvo je bilo, još je u dvorani danas bilo vruće, jak protivnik. Ali ne smemo da pričamo o tome, već moramo da se koncentrišemo na narednog protivnika", rekao je Grbić.

Ne propustite