Grbić: ''Dobri servisi su ključ pobede''

Autor: Beta Beta
petak 24.06.2016.
01:05
Izvor: Beta

Selektor reprezentacije Srbije Nikola Grbić rekao je da ključ pobede njegove ekipe nad Brazilom bila "jako dobar servis" njegovih odbojkaša i dodao da je današnja igra put kojim bi trebalo da ide njegov tim.

ossrb.org
ossrb.org

Povezane vesti

"Napali smo ih od drugog seta dobrim servisima, odvojili smo ih od mreže i to je bio ključ pobede. Kada igrate protiv ekipe koja ima strašan napad, a pritom kontroliše prijem, onda je gotovo nemoguće da pobedite ukoliko ne odgovorite istim takvim napadom. Odradili smo jako dobar posao na servisu... Ova pobeda je put kojim treba da idemo", rekao je Grbić novinarima posle utakmice.

Odbojkaška reprezentacija Srbije pobedila je danas u Beogradu Brazil sa 3:1 (19:25, 25:15, 25:21, 25:22) u prvom kolu Grupe F prve divizije drugog vikenda Svetske lige.

"Njima je sve polazilo za rukom u prvom setu, ali smo mi bili strpljivi, izdržali smo sve napade i dobru igru... Uspeli smo da preokrenemo, a kao što rekoh to je bilo zbog dobrog servisa", rekao je Grbić i dodao:

"Sada je pred nama težak zadatak, jer moramo ovu pobedu što pre da arhiviramo i okrenemo se Bugarima. Isto tako smo i prošle nedelje u Rusiji prvog dana igrali sjajno, pa smo se drugog dana protiv Bugarske mučili. Nadam se da ovaj put neće biti tako", dodao je on

Uslovi za igru u dvorani "Aleksandar Nikolić" su bili izuzetno teški, pošto u dvorani nije radila ventilacija, pa su igrači često pravili kratke pauze izmedju poena kako bi se osvežili.

"Postoji milion razloga koji služe kao izgovor, ali to kod vrhunskih igrača ne sme da postoji. Bez obzira da li ti odgovaraju svetla u dvorani, da li je vruće, hladno...", rekao je Grbić.

Brazil je u završnici četvrtog seta zaigrao bolje, posle dobrih servisa Rikarda Lukarelija uspeo da je preokrene (22:19), iako je Srbija imala u jednom trenutku prednost od sedam poena. Ipak, Srbija je servisima Srećka Lisinca i dobrom odbranom uspela da se vrati i na kraju trijumfuje sa 25:22.

"Drago mi je da sam to bio ja... Naravno, nisam samo ja zaslužan za to, publika, saigrači, svi smo to zajedno uradili. Publika može da bude zadovoljna, jer smo delovali moćno i zato što smo napokon pobedili neku jaku ekipu u Beogradu. Nismo odustajali posle prvog seta, od drugog je sve krenulo na našu stranu. Drago mi je da smo u dobroj formi... Možda neke elemente treba da popravimo, ali nadam se da narednih dana neće biti problema", rekao je Lisinac.

Odbojkaše Srbije sutra od 19.00 u dvorani "Aleksandar Nikolić" očekuje utakmica protiv Bugarske. 

Ne propustite