Grbić: ''Bilo je problema, ali spremni smo za EP!''

Autor: Beta Beta
utorak 06.10.2015.
15:36
Izvor: Beta

Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Nikola Grbić rekao je danas da je njegova ekipa imala problema s povredama tokom priprema, ali je istakao da su svi igrači spremni za predstojeće Evropsko prvenstvo.

Beta/Odbojkaški savez Srbije/Ds
Beta/Odbojkaški savez Srbije/Ds

Povezane vesti

Evropsko prvenstvo održava se od 9. do 18. oktobra u Italiji i Bugarskoj, a Srbija će igrati u Grupi D u Busto Arsiciju sa Slovačkom, Finskom i Rusijom.

"Možda nismo u najboljoj formi, ali mislim da smo najbolji što možemo u ovom trenutku. To je veliki uspeh, jer smo imali problema sa hroničnim povredama. Idemo spremni na ovo Evropsko prvenstvo, iako rezultati u pripremnim utakmicama to ne pokazuju... Idemo da odigramo najbolje što možemo, a da li će naše najbolje biti dovoljno dobro, videćemo na kraju", rekao je Grbić novinarima u beogradskom hotelu M.

"Protivnici su bitni, ali iz iskustva znam da mnogo toga zavisi od nas. Jesmo jači od Slovačke i Finske, ali oni neće imati šta da izgube u tim utakmicama i biće opušteniji. Ali, ako i mi i oni odigramo maksimalno, mi ćemo sigurno pobediti", rekao je Grbić.

Rusija, koja je pored Srbije kandidat za osvajanje prvog mesta u grupi koje direktno vodi u četvrtfinale, nije obezbedila olimpijsku vizu na Svetskom kupu. Grbić je naveo da ne veruje da će to uticati na tu selekciju na šampionatu Evrope.

"Mislim da su oni sve to zaboravili, ne verujem da će im to biti veliki problem", dodao je selektor Srbije.

Grbić je tek na današnjoj konferenciji pred put ekipe za Italiju saznao da će reprezentacija biti smeštena u Varezeu, skoro 40 kilometara od hale.

"To je nova informacija za mene. Termini koje mi imamo, i da smo pored dvorane, ne znam da li bismo ih koristili. Dali su nam termine u osam ujutro, tako da sigurno nećemo trenirati. Ali, kako je nama, tako je i ostalima. To ne sme da nam bude izgovor", kazao je Grbić.

Kapiten reprezentacije Dragan Stanković rekao je da je cilj njegove ekipe da takmičenje u grupi završi na prvom mestu.

"Nama jeste cilj prvo mesto, ali taj cilj ima i Rusija... Grupa je po meri, raspored nam ide na ruku, ali svakog protivnika moramo da shvatimo ozbiljno. Ako mi odradimo naš deo posla verujem da će sve biti kako treba", rekao je Stanković.

Primač Uroš Kovačević
naveo je da Srbija ide na medalju.

"Idemo na medalju, jer smo jedna od najboljih reprezentacija i jedni smo od favorita za neku od medalja", kazao je Kovačević.

Srednji bloker Marko Podraščanin istakao je da on i njegovi saigrači jedva čekaju da šampionat počne.

"Dobro je što počinjemo utakmicom sa Slovačkom i nadam se da ćemo tom pobedom ući u dobar ritam. Imali smo dosta naporne pripreme, nismo dva i po meseca odigrali takmičarski meč, i vidim i po sebi i po saigračima da smo se uželeli velikih utakmica. Jedva čekamo da počne", rekao je Podraščanin.

Reprezentativci Srbije sutra putuju za Italiju i biće smešteni u Varezeu, koji se nalazi na 39 kilometara od Busto Arsicija.

U prvom kolu izabranici Nikola Grbića će igrati 9. oktobra protiv Slovačke, dan kasnije protiv Finske, a takmičenje u grupi završavaju utakmicom protiv Rusije 11. oktobra.

Završnica 29. Evropskog prvenstva igraće se u Bugarskoj.

Ne propustite