EP - Srpkinje gaze! Na redu je borba za medalje!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 01.10.2015.
22:49
Izvor: Sportske.net

Još jedna blistava partija naših odbojkašica na Evropskom prvenstvu. Večeras u četvrtfinalu savladana i domaća selekcija Belgije!

BETA/BETAPHOTO/CEV/Hans Willink/DS
BETA/BETAPHOTO/CEV/Hans Willink/DS

Povezane vesti

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije plasirala se u polufinale Evropskog prvenstva, pošto je večeras u Antverpenu posle preokreta savladala reprezentaciju Belgije sa 3-1 u setovima (19-25, 29-27, 25-11, 25-18).

Posle furiozne igre u prvoj fazi takmičenja, kada su ostvarile sve tri pobede bez izgubljenog seta, naše odbojkašice su večerašnji duel sa Belgijankama započele nešto slabije.

Domaća reprezentacija je to iskoristila i prvi set ubedljivo dobila, sa 25-19.

Drugi set je bio ključan za ishod večerašnjeg meča, bio je ravnopravan, neizvestan, ali u odlučujućim trenucima naš tim je zaigrao bolje i dobio ovaj deo igre na razliku - 29:27.

Posle toga, sve je bilo mnogo lakše, pogotovo u trećem setu, u kome je viđena potpuna dominacija Srpkinja, Rezultat 25-11 dovoljno govori o odnosu snaga na terenu u tom periodu igre.

Belgija je bolje započela četvrti set, povela je sa 4-0, pa sa 6-2, ali kako je set odmicao, izabranice Zorana Terzića su konsolidovale svoje redove, igrale sve bolje i izborile preokret. U sam finiš meča ušlo se sa pet poena razlike za reprezentaciju Srbije (23-18), posle čega Brankica Mihajlović poentira za prvu meč loptu - 24:18.

Nije se dugo čekalo na konačan epilog, Tijana Bošković realizuje već prvu meč loptu za konačnih 25-18 u četvrtom setu!

U polufinalu, reprezentacija Srbije igraće u subotu protiv selekcije Rusije. Srećno, devojke!

Ne propustite