EP - Odbojkašice maksimalne, sjajna uvertira za 1/4 finale

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 24.09.2017.
18:22
Izvor: Sportske.net

Pobedom nad selekcijom Belgije ženska odbojkaška reprezentacija Srbije završila je grupnu fazu takmičenja na Evropskom prvenstvu sa maksimalnim učinkom.

Beta/FIVB/Ds
Beta/FIVB/Ds

Povezane vesti

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije upisala je i treću pobedu na Evropskom prvenstvu u Azerbejdžanu i Gruziji, pošto je danas u Gendži bila bolja od selekcije Belgije sa 3:1 u setovima (24:26, 25:20, 25:22, 25: 21).

Izabranice Zorana Terzića su još juče obezbedile plasman u četvrtfinale šampionata Evrope, a danas su osvojile i deveti bod i samo potvrdile prvo mesto u Grupi D.

Belgijanke su prvenstvo Evrope završile sa tri poraza, dok će Holandija i Češka igrati u osmini finala.

Najefikasnije u redovima Srbije na današnjem meču bile su Jovana Stevanović i Ana Bjelica sa po 13 poena, Stefana Veljković je upisala poen manje, Tijana Bošković je meč završila sa 11, a Brankica Mihajlović sa deset poena.

U selekciji Belgije najbolja je bila Lise Van Hecke sa 24 poena.

Odbojkašice Srbije izgubile prvi set u današnjem meču, iako su imale dve set lopte (24:22). Međutim, Belgijanke su potom vezale četiri poena i prvi set dobile sa 26:24.

U nastavku je bilo više nego očigledno da je Srbija kvalitetniji rival, što su potvrdile sve odbijkašice kojima je Terzić pružio šansu.

U drugom setu, Srbija je gotovo tokom celog seta imala prednost i tu prednost je bez većih problema sačuvala do kraja za 25:20 i na 1:1 u setovima.

Belgija je bolje počela treći set i povela sa 5:2. Održavale su Belgijanke razliku od četiri-pet poena, da bi Srbija serijom od šest uzastopnih poena stigla do vodjstva od 16:14. Odbojkašice Srbije su povele sa 22:19, ali je Belgija uspela da izjednači i set učini neizvesnim. Srbija je potom uzvratila sa tri vezana poena za konačnih 25:22.

Belgija je i na startu četvrtog seta bila bolja, vodila je sa 4:0, 8:4 i 11:9, ali je od tog trenutka Srbija zaigrala bolje i preokrenula rezultat na 13:11. Izabranice Zorana Terzića su potom mirno privele meč kraju i upisale treću pobedu u Gendži.

Srbija će meč četvrtfinala Evropskog prvenstva igrati u četvrtak, 28. septembra, u Bakuu protiv pobednika meča osmine finala u kojem će se sastati drugoplasirani tim iz Grupe B i trećeplasirani iz Grupe D.

Ne propustite

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Sunday, 24.09.2017
18:26

Опуштено и са другим тимом! Једино што ми се не свиђа је што је као и на прошлом европском могућ дуел у полуфиналу са Русијом (то је можда финале пре финала), али од меча до меча - не треба сумњати да ће нас девојке обрадовати!