EI - Bronza za srpske odbojkašice!

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 27.06.2015.
15:43
Izvor: Sportske.net

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije okitila se u subotu bronzanim odličjem na prvim Evropskim igrama u Bakuu, pošto je nakon velike borbe u pet setova savladala selekciju Azerbejdžana.

baku2015.com
baku2015.com

Povezane vesti

Petnaestu medalju na prvim Evropskim igrama u Bakuu u subotu su Srbiji donele naše najbolje odbojkašice. Iako bez podrške onih najiskusnijih izabranice Zorana Terzića uspele su da se izbore za bronzano odličje trijumfom nad domaćinom Evropskih igara.

Srbija je u meču za treće mesto i bronaznu medalju savladala Azerbejdžan rezultatom 3:2 (21:25, 25:19, 17:25, 25:14, 15:9) u meču koji je trajao više od dva sata.


Milena Rašić bila je najefikasnija u redovima srpske reprezentacije sa 17 poena, dok su je Jovana Stevanović i Marta Drpa pratile sa 13, odnosno 12 poena.

Na drugoj strani dominirala je Plina Rahimova za koju naše odbojkašice nisu imale rešenje pa je reprezentativla Azerbejdžana meč završila sa 31 postignutim poenom.

Izabranice Zorana Terzića u polufinalu su posle velike borbe poražene rezultatom 3:2 od selekcije Poljske a istim rezultatom Turska je slavila protiv Azerbejdžana. Finale između Turske i Poljske zakazano je za subotu od 15.50.

Trijumfom u meču za treće mesto na odbojkaškom turniru za dame Srbija je stigla do trećeg bronzanog odličja a ukupno 15. medalje na prvim Evropskim igrama.

Ne propustite