Dominacija srpskih odbojkašica - Veljkovićeva MVP!

Autor: Aleksandar Obrenović
ponedeljak 11.05.2015.
13:56
Izvor: Sportske.net, Beta

Srpske reprezentativke osvojile titulu šampiona Poljske, a za MVP-a je proglašena Stefana Veljković!

Irena Tesovic
Irena Tesovic

Povezane vesti

Odbojkašica Srbije Stefana Veljković, proglašena za najkorisniju igračicu finala poljskog šampionata, izjavila je danas da joj je od tog prestižnog priznanja mnogo važnije što je ekipa Hemik Polis odbranila titulu šampiona Poljske, što je i njoj donelo prvo zvanje prvaka u internacionalnoj karijeri.

"Laskava je titula MVP-a finala, ali sve devojke su igrale za tim i pobedile smo zahvaljujući timskoj igri. Želele smo da potvrdimo kvalitet i ulogu favorita", kazala je srednji bloker reprezentacije Srbije agenciji Beta, nakon što je Hemik Polis u nedelju uveče pobedio u četvroj utakmici finalne serije ekipu Atom Trefl iz Sopota.

U ekipi poljskog šampiona tehničara igra Maja Ognjenović, dok je na poziciji korektora Ana Bjelica. U finalnoj seriji Atom Trefl je poveo sa 1:0, ali je potom Hemik preokrenuo, da bi u četvrtoj utakmicu u nedelju slavio posle dramatične završnice sa 3:2.

Veljković je rekla da je od početka finalne serije verovala u pobedu tima i da su sve igračice dale svoj maksimum da bi klub odbranio naslov prvaka.

"Za klub je bilo važno da  ostane na samom vrhu. Mi smo bile svesne odgovornosti, iako smo u prvoj utakmici finala poklekle. Skupile smo redove posle tog početnog poraza I  u narednim utakmicama zaista pokazale sta možemo", kazala je Stefana Veljković, koja je u jučerašnjem meču upisala 15 poena, 5 blokova i jedan as.

Ona je navela da za nju lično ova titula ima poseban značaj, jer je to njena prva klupska titula od kada igra u inostranstvu.

"Igrala sam u vrhunskim klubovima, radila sa odličnim trenerima i saigračicama, ali su se tek sada složile sve kockice da konačno dođem do titule", rekla je Veljković, navodeći da ju je ta želja dodatno motivisala da u nedelju pruži odličnu partiju, uprkos povredi koju je zadobila nekoliko dana ranije.

"Ništa me nije bolelo tokom utakmice, bila sam potpuno usresređena na cilj, a to je pobeda. Povreda nije ozbiljnija, radi se o opekotini koja će brzo zarasti. Sada je važna titula u našim rukama", dodala je Stefana Veljković.

Srednji bloker srpske reprezentacije je dodala da planove za sledeću sezonu već pravi i da namerava da igra za klub koji ima šampionske ambicije.

"Želim još titula, verujem da je ova samo jedna u nizu", kazala je ona.

U karijeri je Veljkovićeva, koja ima 25 godina, igrala za beogradske klubove Poštar i Crvenu zvezdu, sa kojima je osvajala titule u Srbiji, a potom je, pre poljskog Hemika, bila u italijanskim klubovima Asistel i Vila Korteze, i u turskom Galatasaraju.

Ne propustite