Bravo Novosađani - Voša u polufinalu Čelendž kupa

Autor: Đorđe Đokić
sreda 11.03.2015.
00:10
Izvor: Sportske.net

Novosađani napravili podvig i uspeli da se plasiraju u polufinale Čelendž kupa ubedljivom pobedom u drugom meču protiv turskog Galatasaraja.

ossrb.org
ossrb.org

Povezane vesti

Odbojkaši Vojvodine napravili su pravi podvig večeras ubedljivom pobedom nad favorizovanim Galatasarajom plasiravši se tako u polufinale Čelendž kupa.

Vojvodina je poražena u prvom meču sa 3:1, ali je gajila nadu da bi u revanšu mogla do pobede i plasmana u polufinale. Novosađani su iskoristili prednost domaćeg terena. Prvo su u tri seta bili bolji od gostiju sa 25:15, 25:17 i 25:20, da bi zatim i u zlatnom setu uspeli da stignu do 15:11 i do plasmana u polufinale.

U polufinalu Vojvodinu čeka bolji iz duela turske Ankare i beloruskog Minska. U prvom duelu između ova dva rivala bolja je bila Ankara, ali revanš se igra u Belorusiji večeras.

"Posle 3:1 u Istanbilu znali smo da možemo do podviga, ali nisamočekivao da bude ovako lako i ubedljivo. Dobiti 4:0 Galatasaraj, pa makar i na domaćem terenu je velika stvar" - izjavio je Dražen Luburić koji je sa 20 poena bio najbolji pojedinac susreta.

Čestitke odbojkašima Vojvodine na velikom uspehu uz nadu da se neće zaustaviti na polufinalu. Držimo im palčeve, baš kao i Crvenoj Zvezdi, koja će sutra igrati svoj meč četvrtfinala protiv Ravena. Zvezda je dobila prvi meč u Beogradu sa 3:2 u setovima.

Ne propustite