Bravo, devojke - Srbiji bronza u Nanđingu!

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 06.08.2017.
11:02
Izvor: Sportske.net

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije uspela je da povrati samopouzdanje nakon jučerašnjeg poraza od Brazila i da u meču za treće mesto savlada domaćina završnog turnira Gran prija.

Beta/FIVB/Ds
Beta/FIVB/Ds

Povezane vesti

Nakon srebra koje je prošlog leta osvojeno na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, ženska odbojkaška reprezentacija obradovala je Srbiju bronzanim odličjem u Gran priju.

Srbija je danas u borbi za treće mesto savladala domaćina završnog turnira Kinu rezultatom 3:1 (25:22, 20:25, 25:23, 25:21) i tako treći put od 2011. godine osvojila bronzano odličje u pomenutom takmičenju.

Meč za treće mesto na završnom turniru Gran prija u Nanđingu predstavljao je reprizu finala Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru, s tom razlikom što je ovoga puta pobedu slavila reprezentacija Srbije.

Fantastična Tijana Bošković danas je bila nezaustavljiva i sa 31 poenom vodila je Srbiju do bronzane medalje, a ogroman doprinos dala je i Brankica Mihajlović sa 18 poena.

Kineskinje su danas napravile previše grešaka, čak 33 za četiri seta što su naše odbojkašice umele da iskoriste i da uz dobru igru stignu do medalje.

Ostaje žal što naš tim nije ušao u borbu za zlato jer je igrama to zaslužio, ali i bronzana medalja ima ogromnu težinu kada se uzme u obzir kroz šta su sve srpske odbojkašice prošle na putu do završnog turnira.

Srbiji je ovo treća medalja na Gran priju, prva posle 2013. godine, a sve tri su bronzanog sjaja. Pored odličja odbojkašicama će pripasti i suma od 200.000 dolara namenjena osvajaču bronzane medalje.

Ne propustite

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
[PL]MUTD
Sunday, 06.08.2017
19:18

Nevezano za rezultat uz cestitke nasim odbojkasicama....Zivim u sredini u kojoj ima mnogo izbeglih lica. Neki od njih su vec skoro potpuno asimilirali. Drugi ne. Fascinira me to sto ljude koji ne doprinose ovom drustvu kroz sport, nauku, umetnost nazivaju dodjosima, dakle one ljude koji samo mirno zive svoj zivot poput Srba iz Srbije. A oni koji to cine, a dosli su iz Bosne i Hercegovine ili Hrvatske, vise nisu dodjosi vec ponos nacije. Kako je to licemerno. Dvostruki standardi. :) Velicaju se kroz prisvajanja Filip Visnjic, Ivan Andric, Petar Kocic, Nikola Tesla, Branko Copic....

avatar
Seva7
Sunday, 06.08.2017
11:33

Svaka čast, steta za juce ali medalja je tu...