Boričić zaseo na čelo CEV!

Autor: Beta Beta
subota 17.10.2015.
11:46
Izvor: Beta

Predsednik Odbojkaškog saveza Srbije Aleksandar Boričić izabran je danas za novog predsednika Evropske odbojkaške konfederacije (CEV).

BETA/BETAPHOTO/ODBOJKASKI SAVEZ SRBIJE/DS
BETA/BETAPHOTO/ODBOJKASKI SAVEZ SRBIJE/DS

Povezane vesti

Evropska odbojkaška konfederacija dobila je novog predsednika nakon izbora koji su održani na 36. kongresu CEV u Sofiji, a Srbija će imati mnogo razloga za zadovoljstvo jer je predsedničku fotelju zauzeo prvi čovek Odbojkaškog saveza naše zemlje.

Dušan Boričić izabran je za novog predsednika CEV pošto je dobio 31 glas, deset više od dosadšnjeg predsednika Andrea Mejera.

Aleksandar Boričić iza sebe ima uspešnu odbojkašku karijeru, a proslavio se i kao uspešan rukovodilac u svetu ovog sporta.

Odbojku je počeo da igra u Crvenoj zvezdi 1962. godine sa kojom je osvojio Prvenstvo Jugoslavije i tri Kupa. Bio je član reprezentacije Jugoslavije koja je osvojila prvu medalju na Evropskim prvenstvima 1975. u Beogradu, kada je naš tim zauzeo treće mesto.

Odigrao je ukupno 103 meča kao reprezentativac svoje zemlje a predsednik OS Srbije prvi put je postao 1992. godine i na toj funkciji nalazi se sve do danas.


Ne propustite