A sad, prava poslastica - Srbija vs Brazil! (20:00h)

Autor: Darko Mitrović
nedelja 28.09.2014.
11:51
Izvor: Sportske.net

Naše najbolje odbojkašice večeras igraju meč poslednjeg kola, ujedno i derbi prve faze takmičenja na Svetskom prvenstvu u Italiji.

italy2014.fivb.org
italy2014.fivb.org

Povezane vesti

Izabranice Zorana Terzića za sada sjajno napreduju na Svetskom prvenstvu. U prva četiri kola u okviru Grupe B ostvarile su sve četiri pobede i sa Brazilkama dele čelnu poziciju.

A večeras od 20 časova saznaćemo koja će od ove dve selekcije završiti prvu fazu takmičenja sa maksimalnim učinkom.


I pored odličnih partija naših odbojkašica, Brazilke su u ulozi favorita. Imaju za nijansu bolji set-količnik, ali ih je Turska juče prilično namučila. Vodile su Turkinje sa 2-0 u setovima, ali je Brazil u nastavku uspeo da napravi veliki preokret i upiše četvrtu vezanu pobedu.

Ipak, u tom susretu su pokazale i određene slabosti i verujemo da će naše odbojkašice učiniti sve da to i iskoriste na najbolji mogući način.

Osim pobeda i odličnih igara, raduje nas i pravo otkrovenje ovog Svetskog prvenstva - talentovana srpska tinejdžerka Tijana Bošković, koja prosto blista, i ta činjenica je možda i najveći dobitak za našu odbojku u dosadašnjem toku takmičenja.

Na kraju, podsetimo i da će plasman u drugu fazu takmičenja izboriti po četiri najuspešnije selekcije iz svake grupe.

Ukupno 16 najboljih reprezentacija će oformiti 2 grupe (E i F) sa po 8 reprezentacija i to tako što će u F grupi biti reprezentacije iz B i C grupe, a u E grupi selekcije iz A i D grupe.

Ne propustite