Inđiću osmo mesto na SP!

  • 15. avgust 2012.

  • 17:48

  • Izvor: Beta

Srpski intermajstor Aleksandar Inđić je osmi, crnogorski ženski velemajstor Jovana Vojinović 15, a srpska omladinska šamiponka Bogdana Nonković 47. na Svetskom prvenstvu (SP) za igrače do 20 godina, koje je danas završeno u Atini.


Inđić je osvojio devet poena iz 13 kola i podelio plasman od petog do desetog mesta sa mladim velemajstorima iz Kine, Jermenije, Ukrajine i Nemačke, kao i kolegom po tituli iz Kanade.

Svi oni trenutno imaju veći rejting na rang listi FIDE od talentovanog Beograđanina, koji je bio 24. favorit turnira medju 130 učesnika.

U današnjem poslednjem kolu, Indjić je brzo savladao intermajstora Sahaj Grovera iz Indije.

Pobednik SP je velemajstor Aleksandar Ipatov (Turska) sa 10 poena, koliko ima i mađarski velemajstor Rićard Raport. Po 9,5 poena osvojili su velemajstori Liren Ding (Kina) i Nils Grandelius (Švedska).

Jovana Vojinović je današnjim porazom od Monike Čelsi Sihite iz Indonezije pala na 15. mesto sa 7,5 poena, dok je Bogdana Nonković (Srbija), posle poraza od Cvete Galunove iz Bugarske, turnir završila kao 47. sa 5,5 osvojenih poena. Učestvovalo je 66 šahistkinja.

Svetska prvakinja je Kuei Guo uz Kine sa 9,5 poena iz 13 partija. Isti broj poena, ali slabije dodatne kriterijume, imaju Nastasia Ziaziulkina (Belorusija), Anastasia Bodnaruk (Rusija) i Aulia Varda Medina (Indonezija) ali i slabije dodatne kriterijume.

Inđić i Vojinovićeva su na SP najbolje plasirani mladi šahisti sa područja bivše Jugoslavije, a svoje predstavnike nije imala jedino Makedonija. Oni su, kao i Nonkovićeva, omladinski državni prvaci za 2011. godinu.

Komentari

blog comments powered by Disqus s

Digital Day

Posrnuli Junajted

Mančester Junajted je jedino u sezoni 1990/91 imao manje bodova nakon 34 kola Premijer Lige (56), nego što ima u tekućoj sezoni (57).

57

Prva strana

Zvezda i Partizan - Kad je država Medići...

Kako smo se navikli da se država i njene sluge ponašaju kao srednjevekovne mecene? Zbog čega se samoupravljački koncept u sportu tretira kao beli medved? Da li je država pogrešno shvatila svoju ulogu i zbog čega je privatizacija Sveti gral?

Dalje...

Izjava dana

Ne sviđa mi se način na koji je otpušten Mojes, Junajted je sebe predstavio u negativnom svetlu.

Gari Nevil

Gari Nevil

Glas naroda

"Večiti", svaka bi vas birtija poželela!

Formula je sledeća, ko je dalje od državnih jasli piše saopštenja, onaj drugi odgovara sa visine. Onda se umeša savez sa opštim mestima, pa neko poviče "privatizacija" i svi se razbeže. Umesto zaključka, prisetite se kako je izgledao jesenji derbi.

Dalje...