Zvezdo, Kostić ima recept za "Jarčeve"

Autor: Nikola Miloradović
petak 25.08.2017.
22:34
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Kelna poraženi su u drugom kolu nemačke Bundeslige od Hamburgera.

EPA/CLEMENS BILAN
EPA/CLEMENS BILAN

Povezane vesti

Filip Kostić i ekipa HSV-a savladali su danas Keln u drugom kolu Bundeslige sa 1:3 (0:2).

Srpski reprezentativac je  u dresu Hamburga odigrao 94 minuta, pred sam kraj ga je zamenio Holtbi, ali nije imao sreće da u statističke kolone upiše gol ili asistenciju.

Gosti su na "Rajn Enerdži Stadionu" poveli golom bivšeg fudbalera Menhengladbaha Andrea Hana, Nemac je odlično zahvatio loptu na ivici kaznenog prostora gostiju, talentovani golman Kelna Timo Horn nije imao nikakve šanse.

Igrao se tada 28. minut, a samo šest minuta kasnije HSV dolazi do novog gola. Rezervista Volšmit, koji je zamenio povređenog Hunta, pronalazi Vuda u kaznenom prostoru "Jarčeva", Amerikanac se dobro snašao, uputio udarac i naterao Horna da još jednom vadi loptu iz mreže.

Do kraja prvog dela igre Keln je imao dobru priliku preko nemačkog reprezentativca Jonasa Hektora, ali je lopta nakon njegovog udarca pogodila prečku.

U drugom poluvremenu, nakon 15ak minuta igre, goste je na cedilu ostavio albanski reprezentativac Mavraj. On je zaradio drugi žuti karton, te je Kostić na terenu ostao sa devet saigrača.

Igrao se 85. minut kada je Keln imao sjajnu priliku, napadač Kordoba je uputio udarac iz izgledne pozicije, nakon jednog centaršuta, ali je golman HSV Matenija odlično odreagova i sačuvao mrežu svoje ekipe.

Imao je Kostić dobru priliku do kraja susreta, odlično je šutirao bivši fudbaler kragujevačkog Radničkog, ali je Timo Horn sjajno intervenisao.

Filip Kostic HSV Verder

Keln je pokušavao, Klemens je imao jedan dobar šut, a onda je u sedmom minutu nadoknade Sorensen postigao gol za domaći tim. Odlično se snašao i matirao golmana gostiju i dao nadu da"Jarčevima" da mogu do izjednačenja i prvog boda.

Ipak, Luis Holtbi se postarao da drame ne bude, Ekdal je presekao pas Hektora, sjurio se ka protivničkom golu, pronašao bivšeg igrača Šalkea i Totenhema za 3:1.

Imao je Jojić sjajnu šansu pred kraj, uhvatio je sjajan volej, ali je Matenija odlično reagovao i sačuvao svoju mrežu, pa je rezultat do kraja ipak ostao nepromenjen.

Utakmica je produžena čak 14 minuta, zbog povede glavnog sudije Feliksa Briha, više o tome na dnu teksta.

Bivši fudbaler Partizana Miloš Jojić ovoga puta nije bio u prvoj postavi "Jarčeva", ušao je na teren u 72. minutu i čini se razmrdao redove svoje ekipe, ali nedovoljno da dođu do gola.

Rival Crvene Zvezde u grupnoj fazi Lige Evrope tako je doživeo i drugi poraz u isto toliko utakmica na startu nove sezone u Nemačkoj, još uvek nisu uspeli ni da postignu gol (1. meč poraz od Gladbaha 1:0).

HSV je nakon šokantnog poraza u kupu od Osnabruka uspeo da se trgne, upisali su dve pobede (Augsburg 1:0, Keln 2:0) i trenutno su prvi na tabeli Bundeslige, bez primljenog gola, po prvi put posle osam godina.

Standings provided by Sofascore LiveScore


Ovaj susret ostaće upamćen i po desetominutnom prekidu, koji je prourzokovao glavni arbitar Feliks Brih, koji je uspeo da se povredi, a u prilogu pogledajte i tu situaciju.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
denikv
Saturday, 26.08.2017
11:44

jarcevi imaju jojica za zvezdu.

avatar
svojnasvome
Saturday, 26.08.2017
09:14

Dal je moguce da se gani ovako loze ......jbt neverovatno nesto. Lagano bre

avatar
Korner-Pixi-G000000L
Saturday, 26.08.2017
14:36

A zbog cega tebe toliko boli sto Zvezdasi veruju u svoj klub. Prati malo svoj partizan i pokazi ljubav prema svom klubu, a ne samo zavist, ljubomoru i mrznju prema Zvezdi.

avatar
Joey Barton
Saturday, 26.08.2017
00:41

Hamburg pobedio!!! 😱

avatar
CZYNWA
Friday, 25.08.2017
23:10

Keln nije bauk, jeste to Bundes liga, ali ni Svabe nisu sto su nekad bili, zna se ko je sampion, a ostali kako ih sreca pogleda. Zvezda ako bude igrala kako treba moze do drugog mjesta.

avatar
Bomb@$
Saturday, 26.08.2017
00:43

Keln ce biti kao sto je Ausburg bio prije nekoliko godina, kada je partizan igrao LE

avatar
RUSKI CAR
Friday, 25.08.2017
22:47

Valjda ih neće krenuti protiv nas.

avatar
Amar Zornic
Friday, 25.08.2017
22:41

Raduje sto je Keln u losoj formi , u ovom trenutku je Bate ozbiljnija prepreka