'Zver' i nije baš za ulogu džokera

Autor: Boban Filipović
četvrtak 08.01.2015.
17:01
Izvor: Sportske.net

Prva asocijacija na ovu temu 'džoker' je legedarni napadač Mančester Junajteda Ole Gunar Solskjer. Nekim igračima jednostavno leži ta uloga, nekima se dodeljuje u poznim igračkim godinama, premda na nju i nisu baš naviknuti...

Beta/AP Photo/Matt Dunham
Beta/AP Photo/Matt Dunham

Povezane vesti

Fudbaler koji je najčešće ulazio u igru sa klupe u dosadšnjem toku Premijer lige je povratnik na 'Stamford Bridž' Didije Drogba.

Iskusnog napadača iz Obale Slonovače menadžer Čelsija Žoze Murinjo je čak 14 puta 'bacao u vatru'.

Jedini put kada je tresao mrežu ušavši u igru sa klupe za rezerve bilo je protiv Njukasla na 'Sent Džejms Parku' kada je postigao utešni gol za 'Plavce' u njihovom prvom porazu u sezoni.

Drogba je bio starter samo dva puta ove sezone, protiv Mančetser Juanjteda na 'Old Trafordu' i protiv Totenhema na 'Stamford Bridžu' i oba puta je postigao gol!

Istina je da prvi strelac lige Dijego Košta u potpunosti opravdava očekivanja od kako je stigao iz Atletiko Madrida, činjenica je i da Loik Remi ima isti broj postignutih golova kao i utakmica koje je počinjao u prvoj postavi (4/4), ali se postavlja pitanje da li Didije Drogba zaslužuje da češće bude starter naročito ako uzmemo u obzir da je forma Čelsija u silaznoj putanji.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Thursday, 08.01.2015
19:41

Gomilanje igraca koji ne mogu igrati zajedno ima smisla u ovom slucaju jer - predstavlja zastitu u slucaju povrede, daje dubinu rotaciji tima pogotovo za utakmice sa slabijim rivalima i u kupovima. Ako Ceh i Drogba nisu bili svesni koja ce im biti uloga u timu pored Kurtoe i Koste onda im treba psihijatar.

avatar
PakyCFC
Friday, 09.01.2015
00:08

Dobro su obojica znali. Drogba je znao da će biti 3. napadač, ali ga Murinjo koristi kao drugog. Tačno je da mu je ovo poslednja sezona, ali moj utisak je da Remi treba dobijati malo više prilika. Neka proba nekad sa dva napadača, ili jednostavno, neka odmori Koštu. Što se tiče Čeha, svestan je on kakav je Kurtoa, i oni su u veoma dobrom odnosu. A Kurtoa je sa 22. godine ravan Čehu, a trenutno ga smatraju drugim golmanom na svetu posle Nojera. Šteta bi bilo da takav golman ode iz kluba.