Zvanično - Srbin u konkurenciji za prestižnu nagradu!

Autor: Nikola Miloradović
petak 22.09.2017.
16:00
Izvor: Sportske.net

Srpski fudbaler nedavno se našao u izboru igrača za najbolji tim godine, sada se našao i na skraćenom spisku za jednu individualnu nagradu.

screenshot - Youtube.com
screenshot - Youtube.com

Povezane vesti

Nemanja Matić će po dobrom pamtiti 2017. godinu u to nema sumnje.

Sa Čelsijem je osvojio Premijer ligu, ovog leta je pojačao Mančester Junajted, ugledni "Skaj Sports" je njegov prelazak u redove tima sa "Old Traforda" označio transferom leta, kako je srpski fudbaler zablistao u novom klubu.

I na reprezentativnom planu mu sve ide kako treba, jedan je od najzaslužnijih što se Srbija nalazi nadomak plasmana na Mundijal u Rusiji, a nalazi se i u užem izboru za dva FIFA priznanja.

Pisali smo već da se nalazi na skraćenom spisku za tim godine u izboru FIFA, a sada se njegovo ime pojavilo i na spisku za najlepši gol tekuće godine!

Matićevo ime pojavilo se na spisku od 10 najlepših golova 2017. godine u izboru FIFA, te bi srpski internacionalac mogao da ponese "Ferenc Puškaš" nagradu za najbolji gol.

U pitanju je čuveni gol protiv Totenhema, nakon kog su navijači Čelsija pri svakom kontaktu Matića sa loptom ustajali na noge u nadi da će ih Srbin iznenaditi još jednom "bombom". Čak su ga hukom i ohrabrivali da oproba svoju levicu.

Podsetimo se tog fantastičnog pogotka.



Matić se već jednom našao u izboru za prestižnu nagradu, kada je 2013. godine postigao gol u portuglaskom derbiju, dok je nosio dres Benfike. Tada je završio na drugom mestu, pretekao ga je Ibrahimović sa sada već čuvenim "makazama" protiv reprezentacije Engleske.


U nastavku pogledajte i čitav spisak kandidata za najlepši gol 2017. godine.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
NikkiCFC
Friday, 22.09.2017
16:20

Sramota da se Matic sa ovim golom nasao u izboru, upravu je ovaj lik sa tvitera. Izgleda da on nema botove koji ga podrzavaju samo ovde ima ih i napolju a najveci medju njima Zoze Murinjo. Ovaj gol je lep ali ne toliko sad specijalno. Samo u poslednjih 10 dana smo videli 5 najmanje lepsa gola...