ZVANIČNO - Pokrenut postupak protiv Hrvatske

Autor: Beta Beta
subota 18.06.2016.
14:30
Izvor: Beta

Evropska fudbalska unija (Uefa) pokrenula je danas disciplinski postupak protiv Fudbalskog saveza Hrvatske (HNS) zbog divljanja navijača na utakmici protiv Češke na Evropskom prvenstvu u Francuskoj.

Beta/AP Photo/Darko Bandic
Beta/AP Photo/Darko Bandic

Povezane vesti

Kako se navodi u saopštenju, postupak protiv HNS je pokrenut jer su njihovi navijači upotrebljavali pirotehnička sredstava, bacali oštre predmete na teren, ali i pevali uvredljive peseme, te isticali rasističke transparente.

Fudbaleri Hrvatske i Češke odigrali su juče nerešeno 2:2 u utakmici drugog kola Grupe D Evropskog prvenstva.

Meč je bio prekinut na oko pet minuta u samoj završnici zbog bakljade i ubacivanja pirotehničkih sredstava hrvatskih navijača na teren.

UEFA će kaznu zbog incidentata na stadionu u Sent Etjenu doneti u ponedeljak.

Evropska kuća fudbala je takodje danas pokrenula disciplinski postupak i protiv Fudbalskog saveza Turske, jer su njihovi navijači na utakmici sa Španijom koristili pirotehnička sredstva i ubacivali predmete na teren.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Rodoljub Zdravkovic
Saturday, 18.06.2016
18:39

Pa znaci da su bili teroristi to bi bile bombe i dogodila bi se tragedija, kako nam Francuzi prenose ni igla ne moze da im promakne a ovi sve moguce uneli!

avatar
VLADIMIR DRACULESCU
Saturday, 18.06.2016
14:57

Ili oduzimanje od cetiri do sest bodova ili izbacivanje iz kvalifikacija za SP jer ih sa EP sigurno nece izbaciti, a ni ne treba, na neki nacin je i bodovna kazna nepravedna, ali nesto verovatno mora jer im ovo nije ni prvi put, a bogami sigurno nije ni poslednji. Teska novcana kazna se podrazumeva!

avatar
Goran.984
Saturday, 18.06.2016
14:56

Samo izbacivanje pokrece njihove institucije da iskorjene huligane...novcane kazne ne znace nista.

avatar
Bata
Saturday, 18.06.2016
14:51

Slažem se,ali i domaćin (organizator) mora da snosi odgovornost

avatar
violafan
Saturday, 18.06.2016
15:54

Ne, to samo mi snosimo kad nam albanci ubace zastavu.. Francuzi jadni nisu krivi nista...

avatar
disqus_n6oU6Gbe9n
Saturday, 18.06.2016
17:07

Naravno da bi tako trebalo, setimo se nasih u Djenovi, pa tenk da su mogli da stave ispod majice uneli bi ga. Organizator je taj koji mora da obezbedi da na stadionu ne udje pirotehnika ili nesto slicno, aj da se zapali jedna dve baklje pa da kazes nekako proneli, ali ti da unes 50-tak baklji i plus topovske udare to je strasno, naravno ne opravdavam ih, da smo mi u pitanju sigurno bi nas izbacili i sa EP i sa SP..