Zvanično - Kup Sudamerikana dodeljen Šapekoenseu!

Autor: Beta Beta
ponedeljak 05.12.2016.
20:48
Izvor: Beta

Brazilski fudbalski klub Šapekoense danas je i zvanično proglašen za pobednika Kupa Sudamerikana, saopštila je Južnoamerička fudbalska konfederacija (CONMEBOL).

Povezane vesti

Avion s članovima brazilskog fudbalskog kluba Šapekoense, koji su putovali na utakmicu finala Kupa Sudamerikana protiv Atletiko Nasionala u Medeljinu, srušio se prošle nedelje u Kolumbiji. Udes je preživelo šest od 77 ljudi u avionu.

Inicijator predloga da se trofej dodeli Šapekoenseu bio je kolumbijski Atletiko Nacional sa kojim je brazilski klub trebalo da igra u finalu tog takmičenja.

"CONMEBOL je odlučio da Šapekoense proglasi za pobednika Kupa Sudamerikana za 2016. godinu sa svim sportskim i ekonomskim prerogativima koji se podrazumevaju", navodi se u saopštenju te organizacije.

Šapekoense će, kao pobednik Kupa Sudamerikana, sledeće sezone igrati u Kupu Libertadores, najjačem takmičenju u Južnoj Americi.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Aleksej Alex Toskovic
Monday, 05.12.2016
23:38

Svaka čast! Ovo je zasluženo... Počivajte u miru braćo!

avatar
Susaeta
Monday, 05.12.2016
23:00

BRAVOO! Sledeće godine ih pratim u Copa Libertadores, ako bude prenosila Arena i SK.

avatar
Paris St. Germain
Monday, 05.12.2016
22:20

Svaka cast.To smo svi i ocekivali.Mada,nisam voleo da se na ovakav nacin zavrsi Kopa Sudamerikana. Ponekad odgledam neki mec,kad god imam vremena...