"Žutica" potencijalni problem za Bosnu i Hercegovinu

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 12.11.2015.
14:47
Izvor: Sportske.net

Od osam selekcija učesnica baraža za odlazak na Evropsko prvenstvo reprezentacija BiH ima najvećih problema sa "žuticom" pošto se čak petorica fudbalera nalaze na tankom ledu pred duel sa Republikom Irskom.

nfsbih.ba
nfsbih.ba

Povezane vesti

Jedan od bitnijih aspekata predstojećih baraž mečeva za odlazak na Evropsko prvenstvo u Francuskoj predstavlja i pitanje žutih kartona zbog kojih bi neki od najboljih igrača mogli da propuste revanš utakmice.

Čak 26 fudbalera ulaze u prve utakmice baraža pod velikim pritiskom jer bi eventualno dobijena javna opomena za njih značila da neće biti u stanju da pomognu svojim nacionalnim timovima u revanšima.

"Žutica" je najviše pogodila reprezentacije Bosne i Hercegovine i Republike Irske koje se u petak sastaju na "Bilinom Polju" u Zenici.

Zbog ranijih problema sa kartonima prvu utakmicu dve pomenute reprezentacije propustiće Muhamed Bešić, Džon O'Šej i Džon Volters, a potencijalna opasnost od suspenzije preti desetorici reprezentativaca dve zemlje.

Nije teško zaključiti kakav bi problem bio za Mehmeda Baždarevića ukoliko u Dablinu ne bude mogao da računa na Asmira Begovića, Edina Džeka ili Miralema Pjanića, a suspenzija preti još Emiru Spahiću i Toniju Šunjiću.

Da stvar bude još kompleksnija, utakmicu u Zenici sudiće Feliks Brih koji je poznat po tome što voli da "maše kartonima", pa nema sumnje da će jedan od najvažnijih saveta Meše Baždarevića pred sutrašnji meč biti onaj vezan za nešto oprezniju igru njegovih pulena.

Utakmica na "Bilinom Polju" počinje u 20.45.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Realan tip
Thursday, 12.11.2015
18:19

AJmo Irci, igrajte za Republiku Srpsku!!!49% BiH i velika vecina Brckog su uz vas!!!

avatar
Juventus Torino
Thursday, 12.11.2015
19:03

kokice,sokic..i gledaj plasman svoje drzave BiH na EP..pozz!

avatar
Realan tip
Thursday, 12.11.2015
21:36

Niti ce se plasirati, niti je BiH moja drzava.Jedina drzava gdje vise od pola stanovnistva navija protiv nje.AJMO IRSKA!!!Svim srcem uz O'NIla i njegovu cetu!!!

avatar
dinEdo
Thursday, 12.11.2015
18:10

Kako bih volio da se Bosna plasira

avatar
Boixos_Nois
Thursday, 12.11.2015
16:11

Muhamed Bešić je protiv Andore dobio crveni, a poslije i 3 utakmice kazne jer je protivničkog igrača gađao - ŽVAKOM :D

avatar
Azpi
Thursday, 12.11.2015
15:55

Napred Bosnoo!