"Žuta podmornica" - Put do besmrtnosti vodi preko 'Enfilda'

Autor: Boban Filipović
četvrtak 05.05.2016.
10:39
Izvor: Sportske.net

Ova generacija fudbalera Viljareala večeras u Liverpulu ima jedinstvenu priliku da ispiše jednu od najlepših stranica klupske istorije.

Beta/AP Photo/Alberto Saiz
Beta/AP Photo/Alberto Saiz

Povezane vesti

Osim dva osvojena 'rahmetli' Interertoto kupu s početka XXI veka, Viljareal nema trofeje na evrosceni.

Tri puta se stizalo do polufinala, prvi put je to bilo 2004. godine u Kupu UEFA, potom sedam godina kasnije u nasledniku ovog takmičenja Ligi Evrope, a najveći uspeh u klupskoj istoriji je polufinale Lige šampiona 2006. godine kada je Manuel Paelgrini vodio sjajan tim za koji su igrali Huan Roman Rikelme, Dijego Forlan, Markos Sena, Huan Pablo Sorin, Hose Mari, Gilje Franko...

Ta generacija 'Žute podmornce' je pre jedne decenije poklekla u polufinalu pred Arsenalom, odlučio je gol Koloa Turea na 'Hajberiju', tragičar tog dvomeča bio je Rikelme, kome je Jens Leman odbranio penal u 90. minutu u revanšu na 'El Madrigalu' i tako sprečio da borba za finale ode u produžetke. Koliko je ta Pelegrinijeva ekipa bila jaka najblje svedoči podatak da je tokom grupe faze iza sebe ostavljen jedan Mančester Juanjted, a onda u noakut fazi eliminisani Glazgov Rendžers i milanski Inter.

Viljareal će se naredne sezone pokušati da se kroz kvalifikacije ponovo domogne najelitnijeg fudbalskog takmičenja u Evropi zahvaljujući odličnim igrama u španskoj Primeri, gde će sezonu okončati na četvrtom mestu na tabeli, a postoji mogućnost i da se direktno plasira u Ligu šampoiona ukoliko osvoji Ligu Evrope. Za taj podvig ostala su još dva koraka.

'Žuta podmornica' večeras na 'Enfild Roudu' (21:05) brani minimlac sa 'El Madrigala' za plasman u finale Lige Evrope.

Liverpul je savladan pre sedam dana golom rezerviste Adrijana Lopeza u sudijskoj nadokandi i sada je na Marselinjovim pulenima da tu preimućstvo sačuvaju. Pred njima je veliki izazov i šansa da uđu istoriju. Da li će u tome uspeti saznaćemo u kasnim večernjim satima.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Go Hard or Go Home
Thursday, 05.05.2016
14:40

Viljareal je jaci od liverpula,videcete i sami. :)

avatar
ProudKnight
Thursday, 05.05.2016
14:09

Svaka čast Viljarealu, mali klub iz malog grada, a uvijek su u vrhu španskog fudbala. U Evropi takođe odlični, uz naravno sjajnu Sevilju i jako dobar Atletik B, pored naravno neprikosnovenog trojca koji dominira u LŠ. Volio te neko ili ne, španija je u poslednjih deset godina i više nego dominantna, uz ograničene finansije većine klubova u ligi.

avatar
bebel
Thursday, 05.05.2016
11:10

Ne znam ko će proći u finale, ali sam siguran da ćemo gledati odličnu utakmicu večeras, Liverpool i Villareal mogu ponuditi spektakl, za razliku od limunade kakvu je servirao City sinoć...

avatar
Thursday, 05.05.2016
10:57

Napred Viljareal, za Spanska inala.