Zum, zum, zum, Kurt Zuma...

Autor: Miloš Marković
sreda 22.10.2014.
15:35
Izvor: Sportske.net

Da li je Čelsi u mladom fudbaleru pronašao stabilnu i odgovarajuću zamenu za vremešnog kapitena, Džona Terija?

Beta/AP Photo/Alastair Grant
Beta/AP Photo/Alastair Grant

Povezane vesti

Ima Žoze Murinjo oko kada su u pitanju mladi defanzivci.

Pokazalo se to na primeru Rafaela Varana u Real Madridu. Mladog Francuza je ubacio u vatru, omogućio mu da sazri u najjačim mečevima, od njega kreirao zalog za budućnost kraljevskog kluba i francuske reprezentacije.

Poželeo je da ga dovede i u Čelsi, dobio je negativan odgovor, i svoju pažnju usmerio ka alternativnim rešenjima.

Nije tragao dugo, još jednom se odlučio za francusku školu, doveo je Kurta Zumu. Snažan, stameni fudbaler, izuzetnih fizičkih predispozicija za svoje godine plaćen je 12 miliona funti, ali je ostao u Sent Etjenu na pozajmici, da bi tokom leta konačno stigao u London.

Učio je, čekao priliku, brzo je i dočekao.

Septembra 24. je debitovao za Plavce, bio je to meč trećeg kola Liga Kupa protiv Boltona. Na veliku scenu stupio je sinoć, kada je dobio priliku u startnoj postavi u utakmici Lige šamopiona protiv slvenačkog Maribora.

Impresionirao je javnost, što je bitnije i svog menadžera, koji je spreman da mu ukaže poverenje 'na bilo kom meču'.

„Zuma je posebna dimenzija. Spreman je da igra na bilo kojoj utakmici, ali ja sam želeo stabilnost u odbrani i od starta sezone sam igrao sa Terijem i Kejhilom. U sličnoj smo situaciji kao sa Varanom u Realu. Uvek je bolje takvim (mladim) igračima dati šansu kada je situacija stabilna i dobra.“, rekao je Murinjo.

Jasno je, sa svojih 19 godina Zuma predstavlja budućnost londonskog tima, a po onome što nagoveštava ima potencijala da bude i više nego dostojni naslednik legendarnog Terija.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke